Čaro umeleckého slova – Vansovej Lomnička

0
448

Súčasťou vyjadrovania a reči každého kultivovaného človeka je krása a čistota slova. A práve krásu  slova sú zamerané súťaže v prednese poézie a prózy,  ktoré  prostredníctvom hlbšieho spoznávania slovenskej literatúry a jej pôsobivej interpretácie odovzdávajú literárne hodnoty verejnosti. Jednou z nich je  súťaž s  53 ročnou tradíciou Vansovej Lomnička.  

6. marca sa refektár Vlastivedného múzea v Hlohovci naplnil milovníkmi umeleckého slova, ktorí zažili skvelú atmosféru a skvelé interpretačné výkony dám na okresnom kole súťaže v prednese poézie a prózy Vansovej Lomnička. Podujatie, ktoré moderovala pani Oľga Mičková, pripravila Únia žien v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom – Vlastivedným múzeom a o.z. Ex libris ad personam Hlohovec.

Porota v zložení Helena Pekarovičová, Andrea Kleimanová a Agnesa Marková si pozorne vypočula súťažné i nesúťažné prednesy súťažiacich a napokon sa rozhodla do krajského kola v Trnave poslať pani Zuzanu Kamenčíkovú a pani Elenu Vančovú a do krajského kola paralelnej súťaže Naša Vansovej Lomnička v Galante pani Jozefínu Polákovú a pani Janu Štefániu Kuzmovú. Budeme im držať palce. Krásu umeleckého podvečera obohatili svojou recitáciou pán Jozef Bachratý a pán Vachan, spevom pán Ján Bielik a spevácka časť folklórnej skupiny Šulekovo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here