Úvodník

0
1689

Milí priatelia písaného, hovoreného a čítaného slova, milí Hlohovčania. Ak čítate tieto riadky, zavítali ste na stránku Hlohovského žurnálu a my sme tým potešení. Pohodlne sa usaďte a prijímajte správy, novinky, informácie predovšetkým  z Hlohovca , ale aj z okolitého sveta. 

            V Hlohovci nám už dlho chýbalo médium, ktoré by prinášalo objektívne správy a informácie. Kde by sme sa mohli prezentovať, realizovať, písať, chváliť či sťažovať.  Kde dostane priestor každý , kto bude chcieť a bez cenzúry.  Ak máte tému, udalosť, radosť , smútok alebo poznatok, s ktorým sa chcete podeliť, smelo nás kontaktujte a budete jeho súčasťou. Svoje  názory a postrehy  môžete  vyjadriť aj v diskusnom fóre . 

            Zo spoločnosti, nielen v Hlohovci, sa vytráca kultúrnosť, ľudskosť, človečina, úprimnosť, spolupatričnosť. A ak sa aj narodí , dozvieme sa  o nej? Naším cieľom je krok za krokom zmenšovať vzdialenosť medzi ľuďmi. V čase pandémie to môže vyznievať ako zlé opatrenie. Je to práve naopak. Prišla doba, kedy každý jeden z nás potrebuje vedieť , že sa môže na niekoho spoľahnúť, že môže niekomu veriť, že sa môže o niekoho oprieť. Dnes ďaleko viac, ako inokedy.

            Rozhodli sme sa spájať vás „slovom“ . Dobré slovo je často najlepším liekom na naše boľačky. Vedeli to  múdri ľudia dávno pred nami : „ Domine, non sum degnus, ut intres sub tectum meum, sed tantum dic verbo et sanabitur anima mea.“ – „Pane , nie som hoden , aby si vošiel pod moju strechu, ale povedz iba slovo a duša mi ozdravie.“ Nie každý má v sebe  silu, nadanie , schopnosť  a dar pracovať so slovami a šíriť ich. My veríme , že  nám sa to spolu s vami podarí. Že spolu vytvoríme objektívne a zaujímavé noviny, že spolu urobíme miesto kde žijeme, pracujeme , rodíme sa a zomierame krajším, usmiatejším a radostnejším. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here