Sumár dňa – 16.4.2020

0
893

Redakcia Hlohvského žurnálu si pre vás pripravila najzaujímavejšie udalosti z predchádzajúceho dňa.

Okres Hlohovec má ďalšie dva potvrdené prípady nákazy koronavírusom

Nové prípady v okrese Hlohovec zaznamenali v obci Kľačany a Madunice. Ide o dve ženy vo veku 46 a 67 rokov.

Na Slovensku pribudlo za uplynulý deň podľa štatistík NCZI 114 pacientov s pozitívnym výsledkom na ochorenie COVID-19, laboratória vyšetrili spolu za včera 2967 vzoriek. 

Spolu tak máme na Slovensku 977 pozitívne testovaných ľudí na ochorenie COVID-19. Celkový počet testov s negatívnym výsledkom je 33 481. 

Aktuálne je podľa štatistík NCZI hospitalizovaných 165 pacientov, z toho u 73 je potvrdené ochorenie COVID-19, 92 pacientov má podozrenie na toto ochorenie.

Na JIS je 7 pacientov, 2 sú na umelej pľúcnej ventilácii.

Rozširenie núdzového stavu pre všetkých lekárov bez rozdielov

Vláda SR včera na svojom rokovaní rozšírila núdzový stav v zdravotníctve od 18.4.2020 na všetkých lekárov bez rozdielu.

„Tento krok, rozširujúci uloženie pracovnej povinnosti na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti a rozšírenie zákazu uplatňovania práva na štrajk je jedným z dôležitých nástrojov na ochranu života a zdravia osôb v súvislosti so šírením ochorení COVID-19, spôsobených koronavírusom SARS-CoV-2 v SR,“ uviedol minister v správe, ktorú predložil na rokovanie vlády.

Trnavský samosprávny kraj stopol všetky dotácie pre obce a tretí sektor

Poslanci Trnavského samosprávneho kraja v rámci opatrení schválili návrh neudeliť dotáciu žiadnemu zo žiadateľov z občianskeho sektora i z obcí, ktorí sa prihlásili v rámci výziev TTSK v tomto roku.

Zastupiteľstvo bolo v TTSK i na Slovensku historicky prvé, ktoré sa uskutočnilo formou videokonferencie. Poslanci rokovali o programe, pôvodne vyhlásenom pre zasadnutie v polovici marca, ktoré sa však pre koronakrízu neuskutočnilo.

Viac o zastupiteľstve sa dozviete TU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here