Budú tento rok v Hlohovci vianočné trhy?

0
1016

Mnoho Hlohovčanov si v posledných dňoch kládlo otázku, či tento rok budú kvôli nie príliš priaznivej pandemickej situácii tradičné vianočné trhy v našom meste. Aký osud teda čaká túto neodmysliteľnú súčasť Vianoc v roku 2020?

Organizátor a zakladateľ tejto tradície s poľutovaním oznámil, že Vianočné trhy nebudú. Ani v skromnejšom a duchovnejšom štýle ako plánoval. Plánované trhy v menšom vydaní kvôli koronavírusu mali mať názov „Vianočné iskrenie“. Názov mal predstavovať nádej. Nádej na lepšie časy, ktorú mnohí teraz hľadajú a potrebujú. 

„Plánovali sme  postaviť namiesto pódia Vianočný betlehem a spraviť vianočnú výzdobu a ak by to bolo možné, tak aj zopár domčekov so základnou ponukou jedla a nápojov nakoľko ambulantný predaj zakázaný nie je.“ vysvetľuje organizátor, Peter Kolištanik.

Vianočnú atmosféru si návštevníci mali začať užívať na námestí sv. Michala už od 11. decembra. Pár dní pred otvorením vianočného námestia však usporiadatelia prišli so správou, ktorá isto nejedného Hlohovčana zarmúti.

„ Po rokovaní s mestom sme prišli k záveru, že nie je možné vydať povolenie na ambulantný predaj, nakoľko na to nie je žiadne platné VZN. Keďže sa v zmysle nariadení z NRSR nemôžu organizovať tradičné Vianočné trhy – zmluva o organizovaní trhov nevstúpi tým pádom do platnosti a my ako organizátori nemôžeme robiť nič, žiaľ ani stavať na mestskom pozemku betlehemVzhľadom k stúpajúcim číslam na ochorenie COVD-19 a nestálej situácii v tomto segmente to považujeme asi aj za lepšie, správne a rozumné rozhodnutie trhy tento rok nerobiť.“ konštatujú organizátori.

Na záver treba už len objektívne zhodnotiť, že rok 2020 naozaj nebol tým najštedrejším.  Nuž, neostáva nám nič iné len dúfať, že ten ďalší so sebou prinesie o to viac dôvodov na radosť.

Autor: Lívia Doležalová

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here