Seniori od 65 rokov dostanú od mesta respirátory – Tlačová správa

0
402

Epidemická situácia na našom území je aj naďalej vážna. Aj preto sa mesto Hlohovec opäť rozhodlo prispieť k ochrane zdravia najrizikovejšej skupiny obyvateľov. Všetci Hlohovčania vo veku 65 a viac rokov s trvalým pobytom v našom meste dostanú v priebehu štvrtka a piatka 11. a 12. februára do svojich schránok obálku s pečiatkou mesta. V nej si nájdu dva respirátory kategórie FFP2 a tiež informačný leták o možnostiach registrácie seniorov na očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Spolu rozdáme pre  4 300 seniorov až 8 600 respirátorov.

Podľa odborníkov FFP2 masky bez výdychového ventilu poskytujú efektívnu ochranu pre koranavírusom, obzvlášť v uzavretých, málo vetraných a iných rizikových prostrediach. Rovnako účinné sú však aj látkové či jednorazové rúška.
Aby ste sa ochránili pre koronavírusom, aj naďalej dodržiavajte jednoduché zásady R.O.R. Noste správne respirátor či rúško (zakrytý nos aj ústa), dodržiavajte odstup od ľudí (približne 2 metre) a pravidelne si umývajte, či dezinfikujte ruky.

Tlačová správa mesta Hlohovec zo dňa 11.2.2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here