Superstaristka z Hlohovca vydala videoklip

0
253

Má len 17 rokov a za sebou viac, než mnohí jej rovesníci. Hlohovčanka Alica Urcikánová je účastníčka zatiaľ posledného ročníka speváckej súťaže Československej SuperStar. Svojím jedinečným hlasom potešila divákov už na mnohých vystúpeniach. Nahráva rôzne covery a spieva napríklad aj na svadbách v obradnej sieni múzea v Hlohovci. Pred pár dňami jej dokonca vyšiel videoklip na pieseň „Dancing on my own“ od švédskej speváčky Robyn, ktorú neskôr v úplne odlišnom aranžmáne naspieval anglický interpret Calum Scott. O priebehu natáčania videoklipu nám prezradila viac sama speváčka.

Alicin nový klip piesne Dancing on my own na verziu Caluma Scotta.

Prečo si si pre svoj prvý videoklip vybrala práve cover na túto skladbu?

Moja učiteľka spevu Lucka Beňačková mi poslala túto pieseň, už keď som bola siedmačka na základnej škole. V tej dobe som si ju spievala stále dokola. Teraz, keď sme rozmýšľali nad piesňou, ktorú by som prespievala, rozhodla som sa práve pre ňu. Bola takou nostalgiou a spomienkou na moje spevácke začiatky. 

Koľko trvalo a ako prebiehalo natáčanie piesne s klipom?

Nahrávanie zvuku trvalo asi dva vikendy, samozrejme s prestávkami. Keby som stále nemala potrebu niečo zlepšovať a upravovať, trvalo by to najviac pol dňa (haha). Samotné video sme natáčali 5.decembra minulý rok v poriadnej zime. Chcem sa veľmi pekne poďakovať pani Ingrid Vidovej a pánovi Jozefovi Urminskému, ženám sprístupnili priestory na natáčanie. Začali sme natáčať v obradnej sále Vlastivedného múzea, z ktorej je väčšina záberov práve preto, že sa nám vnútri natáčalo najlepšie. Pokračovali sme v zámockých záhradách, odkiaľ sme sa premiestnili na zámok v Hlohovci. Keďže bol v múzeu aj na zámku veľmi milý a ústretový personál, vždy mi poskytli miestnosť,  kde som sa mohla prezliecť. Najväčšou prekážkou bol vietor. Takmer všetky zábery, ktoré boli snimané z drona, boli kvôli nemu nestabilné. Z toho dôvodu sa nedali vôbec  použiť, čo mi je ľúto. 

Je to Tvoj prvý videoklip. Aké si mala pocity pri natáčaní?

Celé natáčanie klipu bolo pre mňa niečo úplne nové. Vďakabohu, bola to úžasná skúsenosť a rada si ju v budúcnosti zopakujem. Pochopila som, že zastrešovať klip dá poriadne zabrať aj napriek tomu, že toto bol menší projekt. Napokon, som nesmierne rada, že som do toho išla. A o tom to celé je, treba robiť veci, ktoré nás napĺňajú a robia šťastnými.

Kam povedú teraz Tvoje najbližšie hudobné kroky?

Chcem sa pokúsiť  napísať svoju vlastnú pieseň tak, aby som s ňou bola spokojná. Vzhľadom na terajšiu situáciu sa veľmi veľa toho v hudbe robiť nedá. Momentálne je teda mojou najväčšou hudobnou prioritou vlastná skladba. Dúfam že sa mi to podarí.

Za rozhovor ďakuje Lívia Doležalová

Foto: osobný archív Alici Urcikánovej

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here