Školy v Hlohovci zostávajú zatvorené, učiteľov čaká očkovanie – Tlačová správa

0
519

Mestský krízový štáb v piatok 12. februára 2021 rokoval v zložení rozšírenom o riaditeľky materských a základných škôl v Hlohovci. Hlavnou témou bola epidemická situácia, neotváranie škôl v nasledujúcom týždni, očkovanie učiteľov aj testovanie obyvateľov na COVID-19, ktoré bude v našom meste prebiehať počas najbližšieho víkendu.

V úvode zasadnutia primátor mesta Miroslav Kollár zúčastnených na online rokovaní informoval o aktuálnej epidemickej situácii v okrese Hlohovec. Stále sme v čiernej fáze regionálneho aj celoslovenského COVID automatu a situácia je aj naďalej vážna, hoci počet pozitívnych osôb pomaly klesá. Vzhľadom na tieto skutočnosti a na základe stanoviska Úradu verejného zdravotníctva SR, v ktorom sa uvádza: „Súčasná epidemiologická situácia je na celom území Slovenskej republiky veľmi nepriaznivá a neodporúča sa žiadna výučba na školách,“ prijal krízový štáb rozhodnutie, že materské a základné školy v Hlohovci budú od pondelka 15. februára celý týždeň zatvorené. V záujme ochrany zdravia detí, učiteľov a zákonných zástupcov neotvárame ani kapacity pre kritickú infraštruktúru. S týmto rozhodnutím súhlasili všetky riaditeľky škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

Témou zasadnutia bolo aj očkovanie učiteľov, ktorí o vakcináciu prejavili záujem. Od Dnešného dňa prebieha registrácia na očkovanie pedagogických zamestnancov materských a základných škôl. Zaočkovaní by mali byť v priebehu víkendu vo Fakultnej nemocnici v Trnave.

Prednosta mestského úradu Tomáš Borovský informoval, že mesto Hlohovec ako prevádzkovateľ siedmych odberových miest je po každej stránke pripravené na štvrté kolo plošného testovania, ktoré prebehne v sobotu 13. a v nedeľu 14. februára 2021 v čase od 7:00 do 19:00. Okrem mestských MOM, budú v sobotu v prevádzke aj tri ďalšie odberové miesta na testovanie v priestor kasární, športovej haly a na poliklinike. Členovia krízového štábu boli informovaní aj o zrealizovanej distribúcii respirátorov pre všetkých Hlohovčanov, ktorí majú v tomto roku 65 a viac rokov.

V závere primátor Miroslav Kollár informoval aj o skutočnosti, že počas noci zomrel v Hlohovci človek bez domova. Mestská polícia dostala pokyn zmonitorovať všetkých ľudí bez domova, ktorí sa v tomto období pohybujú vonku a preveriť ich aktuálnu situáciu. V závislosti od získaných informácií bude mesto ďalej postupovať.

Informácie aj v reportáži Hlohovskej televízie.

Tlačová správa mesta Hlohovec.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here