Komik BEKIM pomáhal v Hlohovci

0
813

Heslo slovenského komika Bekima je: „Život = párty“. A to i napriek tomu, že od života dostal v 16. rokoch obrovskú ranu. Spadol z bicykla a „ostal“ na invalidnom vozíku. Slovo ostal dávame do úvodzoviek, pretože tento mladý muž robí každý deň všetko pre to, aby raz mohol opäť chodiť. Zrejme už nikdy nie bez ťažkostí, ale predsa.

Rozhodol sa, že svojím humorom a pozitívnym prístupom k životu bude ovplyvňovať a motivovať ľudí, ktorí majú podobný problém ako on. Postupom času sa z neho stal motivátor, od ktorého by sme si mali brať príklad my všetci. Jedným zo spôsobov, ako sa snaží pomôcť hendikepovaným, ale aj tým, ktorí jednoducho potrebujú silu do života, sú aj jeho návštevy škôl, či špeciálnych zariadení.

Nedávno tak navštívil aj denné centrum Ja sám v Hlohovci.

zdroj: Instagram: @bekimko


„Bolo to pre nás prekvapenie. Bekim spolupracuje so spoločnosťou, ktorá predáva rôzne rehabilitačné a kompenzačné pomôcky. Na FB vyhlásili súťaž, kde mali ľudia hlasovať za niekoho, komu táto firma daruje pomôcky podľa vlastného výberu. Veľmi nás potešilo, keď nám zavolal Bekimov manžér a povedal, že naše o.z. dostalo najviac hlasov. Asi to boli práve rodičia, ktorí nás zapojili do tohto úžasného projektu“,
vysvetľuje Bekimovu návštevu spoluzakladateľka centra Ja sám a zároveň mama hendikepovaného chlapca Katarína Brešťanská.

Centrum dostalo rôzne rehabilitačné pomôcky, ako napríklad senzomotorický koberec, rôzne masážne pomôcky, detské chodítka a germicídny žiarič.

zdroj: FB:Denné centrum ,,JA SÁM“

Obdarované hlohovské centrum poskytuje ambulantné terapie pre deti so zdravotným znevýhodnením. Má približne 70 klientov. Občianske združenie, ktorého súčasťou je i toto denné centrum je zamerané na pomoc deťom so zdravotným znevýhodnením a ich rodinám. 

„Je dôležité vedieť, že v tomto rodiny nie sú sami. Že narodením dieťaťa s postihnutím život nekonči. Takýto život je možno iný, trochu náročnejší, ale vyvážený ohromnou silou a láskou. Medzi naše aktivity patria rôzne projekty, napríklad projekt Spolu to zvládneme, pomocou ktorého majú rodiny možnosť zbierať prostredníctvom nášho oz. 2% z dane. Môžu ich použiť na zlepšenie zdravotného stavu svojho dieťaťa. Naším novým projektom je aj Letný tábor JA SÁM, ktorý nás čaká druhý augustový týždeň. 9 detí s rôznym postihnutím bude mať možnosť zažiť naozajstný tábor so všetkým, čo k tomu patrí. Pre niektorých rodičov týchto detí to bude prvý raz, ktorý budú mať  5 dní voľna“, uzatvára spoluzakladateľka denného centra Katarína Brešťanská.

zdroje: FB: Denné centrum ,,JA SÁM“, Instagram:@bekimko, K. Brešťanská


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here