AT BAND z Hlohovca vydala klip, ktorý vás zabaví!

0
5250

Hudobná skupina AT BAND je jedna z najznámejších v hlohovskom okrese. Pochádza z Horných Zeleníc, funguje od roku 2007 a má troch členov. O spev a bicie sa stará Adam Tutura a o klávesové nástroje a spev Stanislav Repka. Nežnejšou súčasťou zoskupenia je speváčka Marianna Čechmánková.

Repertoár kapely je široký. Nájdete u nich tradičné ľudové veselicové skladby, ale i moderné hity. Počuť ste ich mohli napríklad na TV Šláger, jarmokoch, výročiach obcí, svadbách, plesoch, stužkových či na rodinných oslavách.

Pred pár dňami kapela vydala nový videoklip na ľudovú skladbu Krčmárik maličký, ktorý vás isto v týchto neľahkých časoch pozitívne naladí.

„Túto skladbu máme v repertoári už dlho. Vyšla na našom CD s názvom Spolková záhrada v roku 2019. Chceli sme natočiť nejaký veselý klip, preto sme si vybrali práve túto pieseň. Video nám nakrúcal a strihal náš kolega Janko Walla z hudobnej skupiny PROFIL.“ prezrádza člen kapely AT BAND Adam Tutura.

Natáčanie trvalo jeden celý deň a niektoré scény museli hlavní protagonisti opakovať až 20-krát! Bubeník nám prezradil, že tekutina, ktorá sa v celom klipe nalieva, je čistá voda.

AT BAND
zdroj: facebook

„Malého“ krčmárika si v klipe zahral vinár a majiteľ známej viechy v Hlohovci Pavol Tutura. Klip sa nahrával za dodržiavania všetkých pandemických opatrení práve v jeho reštaurácií.

Ja pracujem v gastropriemysle už 25 rokov, preto sa do úlohy krčmára nebolo treba nejako špeciálne vžívať. Proste som to bral ako samozrejmosť a ako úplne prirodzenú vec. Kamery prišli len natočiť to, čo sa tu u nás v reštaurácií deje za normálnych nepandemických okolností.“ hovorí s úsmevom „krčmár“ Pavol Tutura. V podniku sa vraj už natočilo viacero klipov. Svoj videoklip tu nakrútila napríklad i známa slovenská hudobná skupina Horkýže slíže.

Pre všetkých zúčastnených bolo natáčanie videa k skladbe Krčmárik maličký  po dlhom čase „ticha“ vo vieche príjemnou zmenou.

„Boli sme zvyknutí na to, že sa tu vždy smialo, spievalo a zabávalo. Natáčanie bolo pre mňa oživením stereotypu tejto momentálnej ničoty. Bol som rád, že sme priestory našej viechy aspoň trošku prevetrali a priniesli do nich po dlhej dobe život a radosť.“ nostalgicky konštatuje majiteľ jednej z najznámejších hlohovských reštaurácií Pavol Tutura.

AT BAND a Pavol Tutura
zdroj: facebook

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here