Deň kvetov nebude. Nezúfajte. Máj bude totiž mesiacom kvetov!

0
1096

Ani napriek uvoľňovaniu opatrení tento rok nezažijeme na tradičnom Dni kvetov rozkvitnuté Námestie sv. Michala, kde by ste si mohli kúpiť desiatky nádherných rastlín. Na smútok však nemyslite! Tento rok to nebude „Deň kvetov“. Tento rok to bude dokonca „mesiac kvetov“.

Mesto Hlohovec v spolupráci s Mestským kultúrnym centrom organizuje Májové dni kvetov a v rámci tohto podujatia aj hneď niekoľko interaktívnych podujatí, ktoré sa budú konať do konca apríla a hlavne počas celého mesiaca máj.

zdroj: facebook

VÝTVARNÁ SÚŤAŽ – MAĽOVANÝ DEŇ KVETOV

Môže sa sem zapojiť každý umelecký nadšenec bez ohľadu na váš vek. A o čo ide? Namaľujte svoj obraz na tému KVET. Mesto si zobralo na pomoc aj výtvarný odbor Základnej umeleckej školy v Hlohovci. Práve pedagógovia zo ZUŠ budú odborne hodnotiť diela Hlohovčanov na začiatku mája. „Tvoriť môžete ľubovoľnou technikou, použite formát A4. Môžete sa nechať inšpirovať nejakým výtvarným dielom, či živou prírodou. Odborná porota bude pri posudzovaní diel hodnotiť originalitu, zvládnutie techniky a zvládnutie kompozície.“ hovorí učiteľka výtvarného odboru na ZUŠ v Hlohovci, Slavomíra Valachová.

Svoje diela môžete doručiť osobne na podateľňu Mestského úradu v Hlohovci do 30. apríla 2021 (13:30). Váš výtvor nezabudnite označiť menom a priezviskom. Pridajte aj názov diela a techniku, ktorou ste dielo vytvorili. Pripíšte aj kategóriu. A ak nemáte 18 rokov, dopíšte aj kontakt na vášho zákonného zástupcu.

1. kategória – deti prvého stupňa ZŠ,

2. kategória -deti druhého stupňa ZŠ

3. kategória-  žiaci strednej školy

4. kategória – dospelí a telefonický kontakt

VÝSTAVA DIEL ZO SÚŤAŽE MAĽOVANÝ DEŇ KVETOV
Od 7. do 31. mája budú po celej pešej zóne M. R. Štefánika diela zo súťaže Maľovaný deň kvetov aj vystavené. Takže sa vám už nestane, že budete pri prechádzaní po pešej pozerať do svojho mobilného telefónu.

KVETINOVÉ FOTOSTENY
Od 3. do 31. mája budú po meste rozmiestnené tzv. photopointy.Čiže fotosteny a kvetinové brány. Na ulici M. R. Štefánika bude fotostena s tabuľkami a nápismi o kvetoch a láske. Oplatí sa tam odfotiť. Na Námestí sv. Michala si zasa „selfíčku“ môžete urobiť pri pomaľovanej tabuli a bicykli. Bicykel bude vraj špeciálny – ozdobený kvetmi. V parku pri Kostole sv. Michala sa zasa vaše oči potešia kvetinovou bránou.

foto: Hlohovský žurnál

CESTA ZA TAJOMSTVAMI KVETOV
Mesto Hlohovec avizuje, že rodinné prechádzky s deťmi budú v máji rozprávkové. Počas celého mesiaca budete môcť hľadať miestne kvety pomocou špeciálnej mapy a unikátnych QR kódov. Hlohovské kvety tak spoznáte prostredníctvom rozprávkových postáv a ich jedinečných príbehov.

pixabay.com

zdroj: hlohovec.sk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here