Miesto potravín na Hlohovej nový dom Vivien!

0
3627

Všimli ste si, že sa v Hlohovci na ulici Hlohová začala búrať budova známeho slovenského potravinového reťazca? Pôvodný majiteľ tejto budovy sa ju rozhodol predať novému vlastníkovi. Firma, ktorá po novom túto budovu vlastní, postaví na tomto mieste nový bytový dom pre Hlohovčanov, a všetkých, ktorí majú záujem bývať v novom krásnom objekte.

Potravinových reťazcov máme v Hlohovci ďalších 6 až 7. Občania teda neutrpia zrušením tejto jednej predajne žiadnu ujmu. Navyše, ďalšie potraviny sa nachádzajú hneď neďaleko na Hlohovej ulici.“ hovorí autor projektu novej budovy Peter Černušák.

autor foto: L. Oneloková

Nový bytový dom sa bude volať „Vivien“. Bude disponovať 34 bytmi na štyroch podlažiach. Súčasťou bytového domu budú podzemné garáže aj parkovisko so skoro šesťdesiatimi parkovacími miestami, ktoré majiteľ podaruje mestu zadarmo. Bytový dom bude mať i jedno ustúpené podlažie a zelenú strechu.

mikulek.sk/vivien/

Celá budova bude ekologický dom v kategórii A0. To znamená, že bude mať špeciálnu eko-izoláciu a dom bude vykurovaný teplou vodou z elektrární v Jaslovských Bohuniciach. Dobrou správou pre občanov je, že náklady na energie budú z tohto dôvodu nízke.

V areáli okolo budovy sa plánujú vybudovať nové cesty, kompletne nové osvetlenie a nová výsadba. „Pred dvoma týždňami sa v rámci stavebného povolenia uskutočnil výrub starých topoľov. Tie boli pre občanov nebezpečné. Konáre sa lámali a okoloidúcim tak hrozil úraz.“ vysvetľuje akademický architekt Peter Černušák.

S výstavbou domu Vivien by sa malo začať už v auguste či septembri tohto roka. „Teraz prebieha územné konanie, potom sa bude čakať 30 dní a na základe tejto lehoty bude vydané územné rozhodnutie. Následne sa bude pracovať na stavebnom povolení. Po jeho získaní začneme so samotnou výstavbou.“ vysvetľuje autor projektu domu „Vivien“  pán Černušák.

autor foto: M. Košaŕová
facebook/ skupina Fraštačani

Hlohovčania vo facebookovej skupine „Fraštačani“ na objekt spomínajú s nostalgiou. Pred tým, ako boli z budovy potraviny, si na toto miesto chodili po automobilové súčiastky, či si dať upravovať vlasy.

Celková výstavba by mala trvať rok a v roku 2022 by mohla prebehnúť kolaudácia domu. Cenu bytov hlavný projektant ešte odhadnúť nevie: „Pokiaľ nemáme urobené kompletné stavebné výkresy a rozpočet, ktorý nám určuje náklady, konečnú cenu ešte nevieme určiť.“ uzatvára pán Černušák.

zdroj: FB skupina Fraštačani, P. Černušák, mikulek.sk/vivien/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here