Nešikovne orezané stromy a neporiadok na uliciach

0
1005

Pred približne dvomi týždňami boli uskutočnené na viacerých uliciach Hlohovca takéto neodborné rezy stromov z dôvodu ich zasahovania do pouličného elektrického vedenia.

Motali sa tu dvaja pracovníci s vysokozdvižným vozíkom. Orezávali stromy na ulici Československej armády. Keď sme sa ich spýtali, či kopy orezaných konárov po sebe aj upracú, povedali, že upratané by mali byť do 2 dní.“ hovorí občan z Hlohovca Rastislav.

Vo facebookovej skupine Fraštačani sa ešte 3. mája zdôverili s podobným problémom viacerí Hlohovčania a do komentárov pripojili i smutné fotografie orezaných stromov s neporiadkom, ktorý po nich ostal. Podľa Hlohovčanov by sa tieto kopy odrezaných konárov mali nachádzať aj na ulici Gorkého, Rázusovej a v ďalších uliciach na Novej štvrti.

zdroj: FB Fraštačani
zdroj: FB Fraštačani
zdroj: FB: Fraštačani

Otázkou však dodnes ostáva, kto a kedy tieto konáre neesteticky orezaných stromov z hlohovských ulíc odstráni.

Áno, mesto si je vedomé tohto problému. Orezy na uliciach v meste trápia občanov už približne dva týždne. Zadávateľom projektu orezávania stromov kvôli elektrickému vedeniu je Západoslovenská energetika. Elektrárne sme na tento problém upozorňovali minulý aj tento týždeň. Spoločnosť sa nám ospravedlnila a prisľúbila skoré vyriešenie tejto situácie.“ hovorí Daniela Malovcová, referentka pre zeleň a ochranu prírody v meste Hlohovec. Mesto sľubuje, že v prípade, že ZSE nezačne urýchlene konať, na elektrárne sa opätovne obráti aj s požiadavkou odpratania týchto orezov.

zdroj: FB Fraštačani

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here