Deň detí na zámku

0
1085

Pandemická situácia sa v našom okrese výrazne zlepšila. Avšak hromadné každoročné podujatia pri príležitosti dňa detí sa  „na rýchlo“ v našom meste väčšine organizátorom zorganizovať už nepodarilo. Na poslednú chvíľu sa však predsa len o program pre deti postaral Zámok Hlohovec.

„1. júna v dopoludňajších hodinách príde do zámku skoro 100  žiakov zo základných škôl na Štefánikovej a Koperníkovej ulici. Deti sa môžu tešiť na klasickú prehliadku zámku. Program dňa detí bude zahŕnať 40 minútovú odbornú prehliadku najkrajších priestorov zámku, ktoré sprevádzajú sprievodkyne z Vlastivedného múzea Hlohovec. Deti sa zabavia aj pri prezeraní priestorov zámku cez tablety vďaka virtuálnej realite.“ informuje prevádzková riaditeľka zámku, Ingrid Vidová.

zdroj: zamok.hlohovec.sk

Pani Vidová doplnila, že ako deti, tak i dospelí si budú môcť prezrieť aj novú „sklenú“ výstavu od umelca Drahomíra Prihela s názvom „Svetlo zaliate v skle“.  Na nádherných sklených dielach sa môžete pokochať v klasických otváracích hodinách až do 25. júla.

O výstave informovala i facebooková stránka Mestského kultúrneho centra Hlohovec. Kurátor výstavy PhDr. Ľudovít Petranský  hovorí o dielach tohto umelca, že: „sklenené objekty Drahoša Prihela nie sú maľované len umelcovou predstavivosťou. Je to práve farba zaliata do skla, ktorá objektom odovzdáva ďalší rozprávačský náboj. Sú to diela, pri ktorých suverénna znalosť remesla harmonizuje s umeleckou kultiváciou objektu.“

MSKC ďalej dodáva, že Drahomír Prihel je bratislavský umelec, ktorý sa venuje umeleckej práci s kovom a drevom, no najväčšou inšpiráciou pre neho je práve sklo. Na svojom umeleckom konte má množstvo ocenení zo Slovenska, ale i z celého sveta a má za sebou viac ako 150 výstav s jeho dielami.

Otváracie hodiny pre Zámok Hlohovec:

Pondelok: 12:00 –  16:00

Utorok: 12:00 –  16:00

Streda: 08:00 – 16:00

Štvrtok: 08:00 –  16:00

Piatok: 08:00 – 16:00

Sobota: 13:00 – 18:00

Nedeľa: 13:00 – 18:00

Zdroje: I. Vidová, zamok.hlohovec.sk, FB: Mestské kultúrne centrum Hlohovec

foto: zamok.hlohovec.sk, FB: Mestské kultúrne centrum Hlohovec

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here