Aktívna mládež z Hlohovca sa bude stretávať v novej klubovni

0
523

Projekt mladihc spája mladých ľudí v Hlohovci, ktorí sú aktívni a zároveň ponúka priestor na ich sebarealizáciu. Nedávno táto iniciatíva dokončila svoje nové sídlo, ktoré bude slúžiť tínedžerom z Hlohovca na stretávanie sa a realizáciu rôznych prospešných aktivít.

Nová mládežnícka klubovňa sa nachádza na 1. poschodí v priestoroch Mestského kultúrneho centra na Námestí sv. Michala 3. Okrem klubovne ide zároveň aj o sídlo mládežníckej iniciatívy mladihc.

Bude sa využívať ako priestor na stretávanie sa mladých ľudí, na získavanie nových skúseností a neformálne vzdelávanie, ale aj priestor, kde by malo v budúcnosti podľa referenta pre stratégie, dáta a participáciu Matúša Lukačoviča vzniknúť veľa nových projektov pre mládež v Hlohovci.

„Obnova miestnosti začala už na jeseň 2020, avšak bola limitovaná obmedzeniami spojených s COVID-19, ktoré nám neumožnili sa pravidelne stretávať. Preto sa nám hrubé práce podarilo dokončiť až tento mesiac a pozostávali s kompletnej opravy stien, úpravy umývadla, položenia koberca či doplnenia nábytku. Priestor sa podarilo dokončiť spoločnými silami mladým ľuďom od študentov stredných škôl až po Hlohovčanov vo veku 20-25 rokov.“ vysvetľuje Matúš Lukačovič z odboru stratégie MsÚ Hlohovec.

Priestor po materiálnej stránke zabezpečilo mesto Hlohovec. „V súčasnosti s Mestským kultúrnym centrom plánujeme zorganizovať 2 podujatia, ktoré sme spolu robili aj pred rokom. Radi by sme tiež kompletne dokončili klubovňu, ktorej ďalšia činnosť závisí od záujmu aktívnych mladých ľudí. Po lete by sme chceli ísť na stredné školy robiť nábor medzi študentmi a zároveň ich o tomto projekte informovať. V súčasnosti má mestský úrad otvorené výberové konanie na pozíciu koordinátora práce s mládežou. Aktivity a rozvoj mládeže budú teda v kompetenciách nového koordinátora.“ uzatvára Matúš Lukačovič.

Všetky aktivity mladihc môžete sledovať na sociálnych sieťach (facebook / instagram), prípadne sa k ním pridať.

zdroje: M. Lukačoviš, FB: mladihc

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here