Čo sa robí pri Mestskom kultúrnom centre?

0
720

Mestské kultúrne centrum s o. z. Čas pre rodinu a iniciatívou mladihc prišlo nedávno s novinkou. Začalo budovať tzv. ČIL ZÓNU z (angl. chill zone-miesto pre oddych). Pri budovaní si na pomoc pozvalo aj aktívnych Hlohovčanov. Spoločne tak v podchode na Námestí sv. Michala 3 vyrástli lavičky s kvetinovou výzdobou. Tento počin je realizáciou projektového zámeru bývalého pracovníka MSKC v Hlohovci Júliusa Selnekoviča, ktorý návrh poslal do prihlášky na Európske hlavné mesto kultúry 2026.

Nová ČIL ZÓNA bude priestor pre obyvateľov Hlohovca, ktorí si budú chcieť oddýchnuť, zrelaxovať a posedieť si. Chystáme sa tento priestor urobiť útulný, budú tam bývať napríklad burzy kníh a starého oblečenia. Sme otvorení aj zaujímavým workshopom a koncertom. Plánujeme tu zariadiť aj večerné osvetlenie. Vnímam to ako priestor hlavne pre oddych a relax„, hovorí Lucia Loskotová, zástupkyňa riaditeľky MSKC Hlohovec.

Počet parkovacích miest v tomto priestore bude musieť byť zrejme zredukovaný. Chill zóna bude zachádzať až pod strechu, ktorá vedie k bráne na námestie. Prvé dve autá, ktoré tu zvykli parkovať, tu už zrejme nebudú môcť stávať.

Skrášlený priestor sa slávnostne otvorí 31. júla o 14.00. Na otvorení sa obďaleč priestoru pred redakciou Hlohovskej televízie postaví pódium a o 20:00 tam zahrá kapela Orchestra Jeana Valjeana. Na slávnostnom otvorení bude aj burza kníh, workshop linorytové potlače na tričká s Igorom Hanečákom, workshop výroby upcyklovaných peňaženiek z nápojového kartónu s Jakubom z PureLove, možnosť hrania spoločenskéch hier počas celého otvorenia, senzorický chodník a detské predstavenie Guľko Bombuľko o 17.00 v podaní Divadla Tuš.

zdroje: FB Mestské kultúrne centrum Hlohovec, L. Loskotová

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here