Bubny na vynovenom Šianci

0
743

Na vyhliadke Šianec, z ktorej majú návštevníci celý Hlohovec ako na dlani práve prebiehajú zmeny k lepšiemu. Vyrastá na nej nové verejné ohnisko. V týchto dňoch tam už môžete vidieť základy. Mesto na svojej stránke koncom augusta informovalo, že by mali pribudnúť ešte lavice na sedenie a jesenné opekačky môžu začať.

zdroj: M. Jankovič

No nielen tie. Rozsiahla vyhliadka je vhodná na posedenie si pri ohni, na pokochanie sa výhľadom, ale aj na kultúrne podujatia. Aktivista z Hlohovca Marek Jankovič sa spolu s jeho kamarátom rozhodli zorganizovať tu 18. septembra o 19:00 neobyčajné podujatie s názvom Bubnovačka pri ohni.

„Je za tým jednoducho chuť si zabubnovať. Inšpirovali sme sa veľkými bubnovačkami, ktoré sa konajú na festivale Drienok a aj na iných prírodných festivaloch. Vždy tam počas nich vďaka spojeniu ohňa, rytmu a prírody vzniká magická atmosféra, ktorú by sme radi skúsili vytvoriť aj u nás,“ vysvetľuje Marek Jankovič.

Pred 3 rokmi prebehol nultý ročník, organizátori sú zvedaví na tohtoročnú účasť. „Bubnovať môže ktokoľvek, kto príde s vlastným djembe alebo bongami. Vieme o viacerých ľuďoch z okolia, ktorí bubnujú, veríme že ich táto akcia osloví. Nejaké bubny možno budeme mať tiež k dispozícii pre návštevníkov. Pozvali sme aj skupinu Djembe brothers. Hrajú profesionálne, my sme zatiaľ len amatéri a začiatočníci,“ hovorí organizátor.

Usporiadatelia dodali, že samozrejmosťou bude aj upratanie priestoru pred aj po bubnovačke. Rovnako prosia aj o zhovievavosť Hlohovčanov pri možnom zvýšenom hluku v tomto čase, ktorý sa zrejme bude z tohto miesta ozývať. Vopred ďakujú za pochopenie a veria, že si tu prídu na svoje všetky vekové kategórie. V prípade nepriaznivého počasia sa akcia konať nebude.

Aby ste na udalosť nezabudli, potvrďte svoju účasť TU.

zdroje: M. Jankovič, hlohovec.sk

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here