Krása v slove

0
590

Krása je svetlo v srdci, krása je vo všetkom, čo lahodí zraku a sluchu.

Únia žien v spolupráci s občianskym združením Ex Libris Ad Personam Hlohovec a Vlastivedným múzeom v Hlohovci vás pozýva objavovať Krásu v slove na stretnutí pri  čítaní literárnych prác regionálnych autorov 12. mája o 16.00  v refektári Vlastivedného múzea v Hlohovci. Viac informácií podujatí poskytla pani Oľga Mičková.

Čo je cieľom podujatia, venovaného Kráse v slove?

V prvom rade chceme dať príležitosť autorom z nášho regiónu, ktorí píšu do „šuflíka“, aby svoje práce predstavili verejnosti. A zároveň to bude príležitosť pre skvelých recitátorov, ktorých Hlohovec a jeho okolie má neúrekom, aby predstavili svoje interpretačné umenie. Aby krásou v slove písanom či hovorenom potešili všetkých nás, ktorí si ich prídeme do refektára vypočuť.

Prezradíte našim čitateľom, čie literárne práce sa budú na podujatí čítať?

Pravdou je, že už máme niekoľko autorov prihlásených. Ale prostredníctvom Hlohovského žurnálu ponúkame možnosť prihlásiť svoje práce aj ďalším majstrom písaného slova. Svoju tvorbu môžu prihlásiť do 29. apríla 2022 na FB stránke Helena Slobodná (0908 208 533) alebo telefonicky pani Oľge Mičkovej (0907 261 002). Tešíme sa na tvorbu mladších i starších, žien i mužov, na všetkých.

Pre koho je podujatie Krása v slove určené?

Srdečne pozývame všetkých priaznivcov umeleckého slova, ktorí si 12. mája o 16.00 nájdu čas a prídu do refektára Vlastivedného múzea v Hlohovci. Voňavý máj je mesiacom mnohých významných dní. Jedným z nich je Medzinárodný deň matiek, ktorému naše podujatie venujeme.  

Za rozhovor ďakuje Helena Pekarovičová

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here