„Výhody“ lockdownu

0
639

Covid automat v Hlohovci je stále čierny ako noc. Rozhodli sme sa nájsť aspoň zopár vtipno-trpkých „pozitív“ tejto karanténnej doby. Všetci by sme si isto vedeli prestaviť život bez takýchto „výhod“. S miernym nadhľadom sa však žije aspoň o čosi jednoduchšie….

Jedlo

A to nie hocijaké! V tomto čase si môžeme dovoliť aj „zakázané“. Také dobroty, o ktorých v čase, keď sa musíme stretať tvárou v tvár s kolegami či spolužiakmi môžeme len snívať! Môžeme si napríklad dopriať omastený krajec chleba s  cibuľkou nakrájanou nadrobno. Alternatívou inak zakázaných raňajok môže byť aj hrianka s cesnakom či rybia pomázanka. Zlatým klincom zakázaného ovocia pre pravých gurmánov môžu byť známe „voňavé“ syrčeky. Pozor! Vždy s ohľadom na tých, s ktorými ste doma. Keď už, tak odporúčame ísť do týchto dobrôt spolu.  Pretože v tejto dobe by sme mali byť ohľaduplní vo všetkých smeroch.

smart

Rúška

Veľmi úzko súvisia s bodom vyššie. Ak ste sa teda predsa len vybrali do spoločnosti (najbližšieho obchodu, lekárne či drogérie), ich nosenie po konzumácií horeuvedených potravín naozaj vysoko odporúčame dodržiavať. V tomto prípade však môže byť ich používanie mierne diskomfortné práve pre samotného nositeľa. Pokojne a bez hanby teda siahnite po žuvačkách a oddajte sa radovánkam a benefitom, ktoré so sebou ich žutie prináša. Tak napríklad. Takzvané „žvachľanie“. Pokojne mľaskajte, koľko sa vám žiada. Bubliny zo žuvačky v rúšku však robiť neodporúčame. Pod rúškom tajomstva sa tiež ukryje akné, zúbky, kožné starosti. A ženy! Konečne ušetríme za make-up!

Nedbalá elengancia

Za jednu z úžasných výhod už skoro rok trvajúceho núteného pobytu prevažne v domácich podmienkach považujeme možnosť „nestarať sa o seba“. No povedzte, nie je príjemné usúdiť, že tie ponožky od včera ešte splnia na vašich nohách svoju službu aj dnes? Alebo problematika účesov. Dámy, poznáme to.

Svet predsa nespadne, keď šampón použijeme až zajtra… U podaktorých možno až pozajtra. Možno občas pozabudneme aj na žiletky. A čo? Veď si to predsa teraz môžeme dovoliť! Aj keď, povedzme si úprimne. Mnohokrát by sme po roku vo svojich domácnostiach radšej obetovali tých pár minút pri skrášľovaní sa, len aby sme mohli stráviť chvíle v spoločnosti…

Tepláky, legíny, vyťahané tričká nabrali na vážnosti. Home Office outfit je hotový o päť minút 8 hodín, pretože neriešime, čo na seba. Minimálne sukne, lodičky či elegantné nohavice sú odložené hlbšie v skrini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here