Adam Ďurica je pýchou Hlohovca

0
1415

Po úspešných a najpočúvanejších hitoch v slovenských rádiách prichádza Adam Ďurica s novinkou. Skladba Medzi nami opäť potvrdzuje jeho talent. Tvorba speváka sa uberá iným smerom, na aký sme boli doteraz zvyknutí. Všimnúť sme si to mohli už v skladbách VlciPravdupovediac. Rodák z Hlohovca na novej piesni Medzi nami spolupracoval s textárkou Adrianou Pusztovou, ktorá napísala text napríklad aj k piesni Anjel od Karmen Pál Baláž.

„Skladbu som napísal ja v spolupráci s Adrianou Pusztovou ako textárkou. Text má veľmi silnú atmosféru a tá ma oslovila. Hneď, ako bola skladba zložená, oslovil som producenta Laca Rychtarika, aby sa na to pozrel. Laco Rychtarik so mnou spolupracuje na všetkých mojich posledných počinoch a som za to veľmi rád. Považujem ho za veľmi talentovaného umelca, ktorý ma posúva k novým spôsobom hudobného vyjadrovania. Je to aj moja spriaznená duša a skvelý bubeník,“ vysvetľuje Adam Ďurica pre Hlohovský žurnál.

Do povedomia sa dostal aj vďaka účasti na prvom ročníku speváckej súťaže Slovensko hľadá Superstar, kde sa zaradil do prvej päťdesiatky. Neskôr oňho prejavilo záujem hudobné vydavateľstvo Universal Music, ktoré v roku 2006 vydalo jeho debutový album Cukor a Soľ. V roku 2014 si Slovensko zamilovalo jeho novú pieseň Neľutujem, ktorá sa okamžite stala najhranejšou skladbou v slovenských rádiách.

Spevák priznáva, že jeho hudobné smerovanie sa mení a vyvíja. „Je to preto, lebo hľadám nové cesty pre moju hudbu, aby bola tá tvorivá časť na mojej hudbe pre mňa rovnako zaujímavá, ako aj pre mojich fanúšikov. Skladby sú pre mňa odrazom určitého obdobia, doby v ktorej vznikali a ja už neviem tvoriť skladby, aké som tvoril pre ôsmymi rokmi,“ dodal Adam Ďurica. 

Podľa slov Adama Ďuricu bol rok 2020  veľmi zvláštny.  „Vhupli sme do obrovskej neistoty hlavne čo sa týka hudby a koncertovania. Pre mňa bol aj rokom znovuobjavenia sily, ktorú hudba pre mňa má. Začal som si ju oveľa viac vážiť a vychutnávať si ju. Takisto bol pre mňa aj krásny s ohľadom na to, že sa mi narodil druhý syn Benjamín.

Adam a Benjamín, zdroj: Instagram A. Ďurica

Adam Ďurica Hlohovskému žurnálu nakoniec prezrádza: Spolu s Lacom Rychtarikom máme rozpracovaný celý album v pokročilej fáze a budete ho môcť počuť už tento rok. Opatrenia sú uvoľnené, takže máme oveľa viac možností točiť nové klipy. Čoskoro Vám ukážem niečo nové a na to sa už veľmi teším.“

zdroje: Adam Ďurica, www.adamdurica.com

foto: Branislav Šimončík

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here