Útok psa v Merašiciach

0
1092

V nedeľu, 30.05.2021, krátko po 18:30, došlo k napadnutiu trojčlennej rodiny nemeckým ovčiakom. K útoku prišlo počas prechádzky trojčlennej rodiny, ktorá práve venčila dvoch svojich vlastných psích domácich miláčikov. Cudzí pes, ktorý neskôr rodinu napadol, sa zjavil pri prechádzke v prírode znenazdajky.

 „Videla som toho psa ako beží našim smerom, no verila som, že nie za nami, že tam len tak pobehuje. Keďže nás delilo pár metrov, nestihli by sme pred ním ujsť, zvlášť keď jeden z našich psov je malý nemecký stredný špic a utekať vedľa nás by nevládal. Ja som už nejaký čas po komplikovanej zlomenine nohy, ktorá si vyžiadala niekoľko operácii a prípadné ďalšie zranenie rovnakej končatiny by mohlo byť vážne.“ hovorí vystrašená Nikoletta P., dcéra napadnutého otca.

Cudzí nemecký ovčiak zaútočil bezdôvodne. „Ten pes nemal náhubok ani obojok. Najskôr dobehol ku mne a išiel mi po nohách, našťastie som stihla odskočiť. Náš druhý pes, labrador, a otec nás začali brániť. Moja mamina zobrala nášho malého špica „Fufinka“ na ruky a pevne držala. Spoločne sme sa rozbehli do bezpečia. Keď otec videl, že sa ten nemecký ovčiak zahryzol aj do nášho labradora a začal ho trhať, holými rukami ich musel rozdeľovať. Ocinovi sa podarilo ako tak toho agresívneho psa spacifikovať. Ja a mama sme sa bezpečne vrátili do dediny. Z prírody, kde sme venčili našich psov, sa potom vrátil aj otec. Mal ruky od krvi a niesol  nášho napadnutého labradora. Začali sme plakať a kričať. V tom za nami pribehli susedia, ktorí polievali svoj trávnik a celé to videli,“ znepokojene vysvetľuje Nikolleta P.,  spolumajiteľka napadnutého labradora.

Susedia bezodkladne podali zranenému mužovi prvú pomoc a privolali sanitku. Zdravotnícky personál konštatoval, že ide o devastačné zranenie končatiny na pravej ruke a hlboké uhryznutia ľavej ruky muža. Zranený muž bol ihneď prevezený na traumatologické oddelenie do fakultnej nemocnice Trnava.  Agresívny nemecký ovčiak labradorovi, ktorý patril napadnutej rodine,  spôsobil  počas svojho vyčíňania niekoľko hryzno-tržných rán.

zdroj: občan Merašíc

Občania Merašíc sa domnievajú, že ide o psa z domu v „Druhej uličke“, ako oni ľudovo vravia, keďže oficiálne názvy ulíc v Merašiciach nie sú. „Všimli sme si, že na Google maps je tento dom odfotený s rovnakým psom a zvykneme ho vídať vo dvore tohto domu, keď prechádzame okolo.“ hovoria vyľakaní Merašičania.

zdroj: pixabay.com

Na individuálne “vychádzky” pes vraj chodí pomerne často. „Agresívny pes sa zatúlal už aj do dvorov Merašičanov, voľne pobehoval na merašických uliciach alebo v okolitej prírode celkom bez dozoru.“ znepokojene doplnili občania Merašíc.

zdroje: občania Merašíc

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here