Hlohovčatá oslávili 10 rokov na pódiu!

0
1129

Spevácky zbor ZUŠ v Hlohovci Hlohovčatá oslavuje 10 rokov od jeho založenia. Na svojom konte má prestížne ocenenia a vydarené koncerty. Zbormajsterkou speváckeho zoskupenia je Martina Baračková. Martina Baračková je dlhoročná dirigentka, speváčka a klaviristka a zároveň aj riaditeľka ZUŠ v neďalekých Jaslovských Bohuniciach.

„Keď som sa pred desiatimi rokmi prisťahovala z môjho rodného Lučenca za manželom, ktorý tu slúžil v kasárňach, len s malou dušičkou som zakladala nové zborové teleso. Dúfala som, že sa do neho prihlási aspoň pár spevákov. To, že zbor vydržal 10 rokov, je tá najkrajšia odmena.“ hovorí hrdá dirigentka dlhoročného zboru Martina Baračková.

Koncert na oslavu 10 rokov existencie zboru mal byť už v decembri minulého roka. Kvôli pandémii sa odložil. Po uvoľnení opatrení pódium Empírového divadla 28. júna konečne patrilo Hlohovčatám.

Na programe bola napríklad aj skladba „In the Jungle the Mighty Jungle“ z filmu Leví kráľ, či „A ten Frašták“, ktorý má melódiu známej slovenskej skladby „To ta Heľpa“. Zazneli aj skladby z pera dirigentky. A to napríklad Hymna policajného, či hasičského zboru, alebo Koronasong, ktorý obletel počas najhorších časov pandémie celé Slovensko.

Na koncert prišiel aj krstný otec zboru Peter Dvoran, spevácki hostia, a aj bývalí členovia zboru, ktorí majú do dnes na spevácke časy krásne spomienky. O kvalitný zvuk sa postaral hlohovský zvukár Miroslav Dvoran.

Špeciálnym bodom programu bolo prekvapenie v podobe vystúpenia mažoretiek Sašetiek z Hlohovca pod vedením Alexandry Kuruc. Tanečníčky predviedli choreografiu, ktorú vďaka Sašetkám i Hlohovčatám pozná celá „mažoretková“ Európa. Podľa Alexandry majú Hlohovčatá a Sašetky veľmi dobré vzťahy a zblížili ich spoločné vystúpenia.

V roku 2018 sme našli bod, ktorý nás dokonale spája – a to je hudba. Zložila som hymnu mažoretiek s názvom Mám svoj sen. Vedela som, že ju píšem pre Hlohovčatá. Keď som poprosila Tinku (Martinu Baračkovú), aby ju s deťmi nahrali v štúdiu, neváhala ani chvíľku. Hlas Hlohovčiat, ktoré spievali pre mažoretky, sa niesol na slovenských i európskych šampionátoch. Na jednoduchú choreografiu tancovali tisíce mažoretiek.“ vysvetľuje vedúca mažoretiek.

Hymna mažoretiek „Mám svoj sen“

Vedúca Sašetiek Alexandra pokračuje. „Naša účasť na koncerte bola prekvapením pre Tinku i Hlohovčatá. Bola prianím všetkého dobrého do budúcnosti, poďakovaním za každú zimomriavku, ktorú sme mali pri počúvaní ich spevu a podporou pre Tinku, aby sa naďalej venovala nadaným deťom.“ Zatancovali sme jednoduchú choreografiu k piesni Mám svoj sen, ktorú vďaka Sašetkám i Hlohovčatám pozná celá mažoretková Európa.

záznam vystúpenia Sašetiek na koncerte zboru Hlohovčatá

foto, video: K. Bukovanová, A. Kuruc, FB: T. Baračková

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here