Cyklista z Hlohovca Matúš Vančo boduje

0
922

Člen o.z. Cyklisti z okolia Hlohovca, ktorý jazdí za cycling team prezývaný aj Hlohovské šípy Matúš Vančo v pondelok 5.7. bodoval na cyklistickej súťaži Kaktusbike Svätojurský Blesk. Trať viedla cestou s asfaltovým povrchom zo Svätého Jura až k meteorologickej stanici na Malom Javorníku. Preteky boli druhým kolom Župného pohára.

V tzv. „časovke do vrchu“, kde cyklisti pretekajú samostatne na čas, získal prvé miesto vo svojej kategórii a druhé miesto v celkovom hodnotení. Situácia sa ale po vyhlásení výsledkov ešte zmenila. „Po sťažnostiach jedného zo súťažiacich cyklistov na Kaktusbike Svätojurský Blesk, organizátori pretekov prepočítali Matúšovi Vančovi čas a nakoniec skončil na druhom mieste. Je to pre mňa nepochopiteľné.“ hovorí prezident Hlohovských šípov Dominik Tvrdý.

Matúš Vančo na 1. mieste pred prepočítaním času, zdroj: D. Tvrdý

Podľa predsedu o.z. Cyklisti z okolia Hlohovca Dominika Tvrdého je cyklista Matúš Vančo obrovský talent a bicykluje vynikajúco i napriek faktu, že bicykel nie v jeho živote prvoradý. Jeho hlavná „športová náplň“ je veslovanie. Úspešne Slovensko v tomto športe viackrát reprezentoval v zahraničí.

Kaktusbike Svätojurský Blesk, Matúš Vančo počas preteku, zdroj: D. Tvrdý

Cyklisti z Hlohovca sa začínajú rozrastať. „Tento rok sme založili cyklistický tím, s ktorým začíname pretekať na rôznych slovenských cyklistických súťažaich a mierime aj do zahraničia. Naše možnosti budú záležať aj od podpory firiem, ktorú zatiaľ ešte stále hľadáme.“ vysvetľuje zakladateľ cycling teamu Dominik. Naši cyklisti sa pomaly tešia aj na nové dresy, ktoré by mali Hlohovským šípom doraziť už čoskoro. Podľa tímu sa v nich vraj budú snažiť reprezentovať Hlohovec najviac, ako im budú stačiť sily.

Neoficiálny návrh dresov, zdroj: D. Tvrdý

zdroje: Dominik Tvrdý

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here