Víkend s hlohovskými kapelami

0
477

Leto je v plnom prúde a k teplému počasiu patrí aj dobrá živá hudba s dobrým jedlom a pitím. Lokálne kapely z Hlohovca to vedia, a cez víkend to „rozbalili“ na pódiu v jednej z hlohovských reštaurácií. „Podujatie je vlastne aj takou malou oslavou narodenín môjho brata, ktorý má tieto kapely rád“, hovorí spoluorganizátor a zvukár hudobného večera Július Selnekovič.

Prvá vystupujúca bola „žena s gitarou“, ako to sama o sebe tvrdí, a zároveň aj redaktorka Hlohovského žurnálu Líva Doležalová. „Dnes som zahrala tri covery a dve moje piesne“, hovorí speváčka. Pred jej vlastnou poslednou piesňou s názvom „Stratená do teba“ prezradila, že k nej onedlho zverejní nový videoklip. „Myslím, že sa budete mať na čo tešiť. Bude to letná oddychová pesnička s krásnym klipom, ktorý bude trochu humorný a zároveň romantický. Celý sme ho natočili s režisérom a kameramanom Pierrom Lexis Fabom doslova za jeden večer v Hlohovci„, hovorí speváčka a dodáva, že premiéru videoklipu môžete sledovať online 29. júla o 19.00 večer na tomto linku.

Cover me in sunshine (cover) od Lívie Doležalovej 17.júla

Po speváčke zahrala legendárna hlohovská kapela Standard & Komrades. Členmi kapely sú Stano „Standard“ Kamenčík, Marek Selnekovič, Július Selnekovič, Ján Střelec a Daniel Beňovič. Kapela zahrala autorské piesne od lídra kapely Stana Kamenčíka.

Standard & Komrades, 17. júl

Hudobná skupina „Už sa to rysuje“ dlho pôsobila len ako inštrumentálny hudobný projekt. Neskôr sa do kapely pridali dve nové speváčky Lisa Gregor a Mária Ukropcová. Speváčka Lisa Gregor pochádza z Austrálie a v kapele spieva piesne o láske, živote ale aj o svojich deťoch.

Už sa to rysuje, 17. júl

Neskoro v noci zahrala aj kapela z Nitry „Klipers“. Hudobníci hrajú indie, až atmosferický folk. Texty piesní majú existenciálny nádych a jemne monotónnu interpretáciu. Počuli sme piesne o láske, viere a hodnotách. Pozrite si ukážku ich tvorby.

zdroje: L. Doležalová, J. Selnekovič, Youtube

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here