Obrovský úspech Hlohovčana! František Bojničan vyhral medzinárodnú súťaž v kreslenom humore.

0
613

František Bojničan z Hlohovca vyhral 1. miesto v 6. ročníku Medzinárodného festivalu kresleného humoru Františkovy Lázně 2021. Tento rok prišlo do súťaže takmer 1000 vtipov od 368 autorov z viac ako 50 krajín sveta. Na druhom a treťom mieste skončili humoristi z Ukrajiny a Českej republiky.

Kúpeľné mesto Františkovy Lázně sa nachádza v karlovarskom kraji na západe Čiech. Festival sa skladá z výstavnej a hodnotiacej časti. Všetky kreslené vtipy sú od 5. júla vystavené na Národní třídě a vďaka tomu mohli okrem odbornej poroty svoju cenu udeliť aj diváci a návštevníci Františkových Lázní.

6. ročník festivalu bol vyhlásený na tému HISTÓRIA. Výtvarníci, maliari a karikaturisti svoje vtipy do súťaže prihlasovali do 30.4. „Přijímáme kreslené vtipy pouze na zadané téma, kterým je pro letošní rok Historie. Celkový počet vtipů od jednoho autora jsou tři kusy, které však nesmějí být již jednou oceněné z jiných soutěží,“ uviedol spoluorganizátor akcie Mirek Vostrý na stránke Františkových Lázní.

„Na festival som sa veľmi tešil a zúčastnil som sa doteraz všetkých ročníkov. Bol to pre mňa vždy jeden z najkrajších dní v roku. Vždy sme sa na festivale stretli aj s kolegami karikaturistami a debatovali o tvorbe. Získať cenu na takomto medzinárodnom podujatí je pre mňa česť. Prevziať toto významné ocenenie som však do Františkových Lázní nemohol ísť kvôli proticovidovým opatreniam,“ hovorí v ďakovnom videu víťaz súťaže v kreslenom humore Hlohovčan František Bojničan.

Viac o tvorbe Františka Bojničana sa dozviete v tomto videu.

zdroje: e-tapir.cz, frantiskovy-lazne.info, F. Bojničan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here