Milan Lasica v roku 1971 v Hlohovci a navždy v našich srdciach

0
712

18. júla zomrela nezabudnuteľná herecká legenda Milan Lasica. 81-ročný herec práve vystupoval spolu s orchestrom Bratislava Hot Serenaders na ich výročnom koncerte v bratislavskom Štúdiu L+S. Predniesol pieseň s názvom „Som optimista“. Počas interpretácie piesne odpadol. Oživiť sa ho už nepodarilo.

Správa, že nás navždy opustil slovenský legendárny herec a humorista Milan Lasica otriasla nami všetkými. Pátrali sme, či sa maestro za svojho života zastavil aj v Hlohovci. A veru zastavil. Okrem divadelných predstavení, ktoré sa odohrali v Dome kultúry, ukázal herec svoj obrovský talent aj v Empírovom divadle.

Na tejto fotografii z roku 1971 Milan Lasica a Július Satinský práve oddychujú na lavičkách pred Empírovým divadlom. Dali si totiž prestávku počas natáčania seriálu Zaprášené histórie od Ema Bohúňa.

Seriál obsahoval 9 rozmanitých poviedok od Ema Bohúňa. Rozprávač poviedok je Ján Klimo. V samostatných príbehoch nájdete najlepších československých hercov, medzi ktorých patril aj Milan Lasica. Seriál vystihuje atmosféru medzivojnového obdobia.

Pán Lasica hral v epizóde č. 8 s názvom: Švihrovská pieseň. Husľový virtuóz Lavota sa v príbehu zoznámi s pôvabnou Katkou. V Katke objaví spevácky talent a vďaka jeho podpore sa z nej stane hviezda. Okrem neho si v tejto epizóde zahrali aj herci Viliam Polónyi, Zuzana Kocúriková, Anton Mrvečka, Ondrej Jariabek, Július Satinský, Stanislav Mičinec, Ivan Krivosudský, Eva Landlová, Magda Paveleková, Hana Slivková, Anton Michalička a Karol Černík.

zdroje: csfd.cz, kultura.sme.sk, M. Kamenčík

foto zdroj: M. Kamenčík, RTVS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here