Hlohovčania behali od Tatier k Dunaju

0
686

Beh Od Tatier k Dunaju je 345 km dlhý štafetový beh družstiev. 6 alebo 9 až 12-členné tímy vyštartovali z Jasnej v Nízkych Tatrách v sobotu 14. augusta dopoludnia. Bežali non-stop dňom aj nocou a v nedeľu 15. augusta poobede dobehli do cieľa pretekov na nábreží Dunaja v Bratislave.

Na tohtoročnom 9. ročníku sa zúčastnilo približne 190 tímov. Jedným z nich bol tím s názvom Rakety.sk. Za tento tím behali aj traja športovci z Hlohovca. Jeho súčasťou bola precvičovateľka jógy a športová trénerka Zuzana Kamenčíková. Mužskú časť zastúpil niekoľkonásobný vicemajster extraligy, hráč top päťky slovenského rebríčka a majster Európy 3. divízie v squashi Lukáš Tužinčin a posledným členom z Hlohovca bol zakladateľ squashového klubu v Hlohovci Ivan Jančička.

Tím Rakety.sk vyštartoval 14. augusta o 9:40 hodine ráno a do cieľa dobehol 15. augusta o 15:33:38 poobede. Výsledný čas tímu bol 29 hodín 53 minút a 39 sekúnd. Hlohovčania sa tak umiestnili v celkovom hodnotení na 47. mieste. Najkratší čas na tejto bežeckej trati zabehli víťazi z Poľska. Trasu zdolali za 22 hodín.

Lukáš Tužinčin hodnotí priebeh pretekov pozitívne. Vraj prekonal aj svoje osobné rekordy. „Beh Od tatier k Dunaju bol pre mňa skvelý zážitok, behal som zatiaľ najlepšie za celý môj život. Osobne som behal na troch úsekoch. Prvý bol do kopca, druhý som behal v noci a posledný bol najnáročnejší a najdlhší počas najhorúcejšej časti dňa“ vysvetľuje squashista Lukáš.

Bežci spali približne hodinu, na ich silách sa to paradoxne vôbec neodzrkadlilo. „Človek sa musí iba „hecnúť“. Keď ste s dobrou partiou a vidíte, že váš tím má šancu niečo dosiahnuť, tak vydáte zo seba maximum. Vidina spoločného zdarne zdolaného cieľu mi nedovolila spomaliť“ hovorí hrdý člen tímu Rakety.sk Lukáš Tužinčin.

zdroj: L. Tužinčin

foto zdroj: FB I. Jančička



LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here