GOLGUZ odporúča aj NÁRODNÝ SALÓN VÍN!

0
591

V KRÁTKOSTI O GOLGUZE

Golguz bol pôvodný názov mesta Hlohovec v roku 1113. Dnes ho nesie hlohovská značka vín. Firma Golguz sa usiluje o to, aby boli jej produkty chuťovo vyvážené,  lahodné, s primeranou kyselinkou, zvyškovým cukrom a krásnou aromatikou. A to, že sa im to naozaj darí, dokazujú mnohé prestížne ocenenia.  Samotné vinárstvo si najviac považuje získanie titulu „Vinárstvo roka Slovenskej republiky“ v roku 2015 a 2017. Produkty Golguzu  bodovali aj v najvyššej súťaži vín vyrobených na Slovensku – v Národnom salóne vín.

ČO JE DOMA, TO SA POČÍTA

Na túto značku môže byť právom hrdý každý Hlohovčan. Vinice firmy Golguz sú totiž v hlohovskom vinohradníckom rajóne. Územne je Golguz zaradený v malokarpatskej vinohradníckej oblasti. Jeho vinohrady sa rozprestierajú východne od rieky Váh, pod južnými svahmi Považského Inovca medzi obcami Dvorníky a Bojničky a v Hornom Trhovišti. Vďaka tomu, že sa vinice rozprestierajú neďaleko najdlhšej rieky Slovenska, kvalita konečného produktu má unikátny charakter tejto vinohradníckej lokality.

ODPORÚČA HO AJ SALÓN VÍN

Vinárstvo sa stále posúva dopredu. V poslednom čase sa  hroznovým produktom z dielne Golguz naozaj darí.  Národný salón vín Slovenskej republiky každý rok prezentuje top 100 produktov zo slovenských viníc. A práve do Národného salónu vín sa za posledných 7 rokov zapísalo už viac ako 60 vín Golguzu.

Pre vinársku spoločnosť z Hlohovca bol však výnimočný aj rok 2021.

Konateľ firmy Golguz Ing. Róbert Čík

„Za celú históriu fungovania Golguzu sa nám prvýkrát podarilo, že za vína, ktoré sme prihlásili do prestížnej súťaže Národného salóna vín, sme získali ocenenie „šampión“. A to hneď dvakrát. Bodovali sme aj s vínami klasickej akosti v cene do 5 EUR, “ hovorí s hrdosťou konateľ firmy Ing. Róbert Čík.

Ocenenie šampión získali tiché biele víno skoré a poloskoré odrody Muškát moravský a tiché biele neskoré a prívlastkové odrody Chardonnay.

NETRADIČNÝ VIANOČNÝ DARČEK

Zo sortimentu si môžete vybrať aj trochu netradičný tovar. Novinkou v Golguze sú 0,25 l fľašky špičkových druhov vín. V tomto balení si môžete zakúpiť odrodu Veltlín zelený, Rizling vlašský, Muškát moravský či Cabernet Sauvignon rosé. Ďalšou novinkou sú aj čisté hroznové šťavy bez obsahu alkoholu.

ŠTEDRÉ DECEMBROVÉ PONDELKY

Vinárstvo má pre vás skvelú akciu. Každý pondelok si môžete zakúpiť v 15% zľave vína, ktoré boli ocenené zlatou medailou a zožali najväčšie úspechy na medzinárodných výstavách.

PO VÍNO DO E-SHOPU

Podnikovú predajňu v Hlohovci nájdete v areáli sídla spoločnosti Panonia Winery, s.r.o na Dukelskej 21. Okrem toho, že tento lahodný mok dostanete aj v reštauráciách, hoteloch a v špecializovaných predajniach s vínom, je tu aj možnosť vybrať si zo širokej ponuky vín v e-shope. Tovar vám doručia do 24 hodín a vy si môžete už iba „vyložiť nohy“ a s radosťou vychutnávať pocit luxusu u vás doma v obývačke pri štedrej večeri, či  vianočnom stromčeku.

Viac informácií TU a TU.

foto: golguz.com/sk/

Tento článok obsahuje platenú reklamu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here