Človek v čase

0
287

Krásne zrekonštruované priestory výstavnej siene Vlastivedného múzea v Hlohovci na Rázusovej ulici 6 zdobí od 5. mája 2022 zaujímavá fotografická výstava fotografa, novinára, publicistu, filmára, rodeného Hlohovčana pána Pavla Remiáša Človek v čase. Na otvorení výstavy nechýbal ani Hlohovský žurnál.

Vzrušené rozprávanie, smiech, radostné výkriky, skvelá nálada v celom Robotníckom dome. To sa navzájom vítali účastníci vernisáže výstavy – priatelia z detstva, rodina, známi i obdivovatelia  fotografického umenia Pavla Remiáša.

V do posledného miesta zaplnenej výstavnej sieni zazneli tóny gitary a spevu žiakov hlohovskej základnej umeleckej školy a  potom sa ujal slova riaditeľ múzea pán Jozef Urminský. A dobrá nálada pokračovala v jeho rozhovore s Pavlom Remiášom. Ten zaspomínal na to, ako vyrastal v Hlohovci na Pažiti a miestom jeho detských hier sa stali Šumperské jarky. Tam spolu so svojimi kamarátmi natočil film Vražedný prach. Výbuchy smiechu sprevádzali jeho opisy výberu hlavných hrdinov filmu, najmä keď sa spomedzi obecenstva postavil predstaviteľ indiána Čierneho orla. Čas z neho spravil orla bieleho. Retrospektívna výstava nás všetkých zaujala čiernobielymi fotografiami z prvých rokov Remiášovej kariéry fotografa ale i tými farebnými z rokov neskorších. S veľkou chuťou sme si pozreli aj film Vražedný prach a boli sme radi, že sa do dnešných dní zachoval.

Výstava, mapujúca životnú púť Hlohovčana Pavla Remiáša i spomínaný film bude prístupná všetkým záujemcom  vo výstavnej sieni Vlastivedného múzea v Hlohovci na Rázusovej ulici 6 do 5. júna 2022. Nenechajte si ju ujsť.

autor: Helena Pekarovičová

Fotografie: Erik Knotek ml.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here