Tento rozprávkový videoklip Hlohovčanky musíte vidieť!

0
2708

„Púšťam, púšťam ťa von, ubránim ťa tak mojim nečasom…“

Tieto slová spieva v refréne skladby „Púšťam ťa“ Hlohovčanka Lívia Doležalová. Skladbu aj s doslova rozprávkovým videoklipom odpremiérovala 5. mája na Youtube. Lívia sama o sebe tvrdí, že nie je speváčka, iba žena, ktorá rada spieva, hrá na gitare a ak ju práve navštívi múza, napíše svoju vlastnú pieseň. Nápad na jej novú skladbu „Púšťam ťa“ prišiel vraj v januári tohto roka. Hlavnou myšlienkou skladby je vzdanie sa lásky, aby počas „nečasov“, ako spieva Lívia, netrpel vo vzťahu aj ten druhý.

Mnoho ľudí tvorí práve v najťažších obdobiach života. Patrím medzi citlivé umelecké duše, ktoré zvyknú mávať takéto obdobia častejšie. Občas úprimne závidím tým, ktorí stoja nohami pevne na zemi. A práve v takom období vznikla skladba. K mojim strachom sa pridružil aj smutný rozchod. Neskôr som vnútorne bojovala aj s ťažkým priebehom korony, ktorý sme prežívali v rodine. Potrebovala som sa dostať zo smutného začarovaného kruhu a zrazu vznikla pesnička za 10 minút.“ nostalgicky, ale s úsmevom vysvetľuje Lívia.

Videoklip vznikol nezvyčajne rýchlo. „Kameramana Pierra Lexis Faba zo Serede som spoznala na vysokej škole, boli sme spolužiaci. Pamätám si, ako ma oslovil s tým, že mi raz urobí klip. Pravdou je, že nám to trvalo 2 roky, ale, keď už prišlo k samotnému nakrúcaniu, zvládli sme to za dva dni. Pierre je naozaj majster svojho remesla.“ hovorí speváčka.

youtube.com

Mladý režisér a kameraman Pierre Lexis Fabo má s nakrúcaním klipov a krátkych filmov bohaté skúsenosti. „Uvažoval som, kde by sme mohli urobiť krásne zábery, ktoré by vystihli atmosféru skladby. Napadlo mi, že neďaleko môjho domu v Seredi je krásne miesto s práve rozkvitnutou sakurou. Museli sme to celé uskutočniť veľmi rýchlo, strom takto krásne kvitne len chvíľu.“ vysvetľuje talentovaný filmár Pierre.

youtube.com

Druhú scénu filmár nakrútil na poli repky olejnej pred obcou Vinohradmi nad Váhom. Na pľaci bol vraj veľmi nepríjemný studený vietor, ktorý ale v konečnom dôsledku pôsobí v scénach veľmi umelecky. Čo poviete?

„making of“ videoklipu, zdroj: Lívia D.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here