Študenti z Obchodnej akadémie v Hlohovci bodujú v Prahe!

0
844
Foto: oahlohovec.edupage.org

Cvičné firmy (CF) majú základné oddelenia bežného reálneho podniku. Žiaci v nich majú priestor robiť chyby, ktoré nemajú taký ekonomický dopad, ako v reálnej firme, no zároveň plnia výchovnú funkciu. V roku 2021 na Slovensku funguje približne 720 cvičných firiem.

Na nedávnom 26. ročníku Veľtrhu cvičných firiem v Prahe zožali študenti z Obchodnej akadémie v Hlohovci obrovský úspech. Získali totiž absolútne víťazstvo v hlavnej kategórii. Pražský Veľtrh patrí k najstarším a najvýznamnejším veľtrhom, na ktorom môžu cvičné firmy prezentovať svoju prácu.

oahlohovec.edupage.org

Tri cvičné firmy z OA Hlohovec získali dokonca najviac cien zo všetkých účastníkov. Informoval o tom Štátny inštitút odborného vzdelávania (ŠIOV). Na veľtrh prišlo 75 cvičných firiem z Českej republiky, Slovenska, Poľska, Švajčiarska, Rakúska, Rumunska, Belgicka a Maďarska.

Najlepšia cvičná firma celého veľtrhu a zároveň z OA Hlohovec získala zlato v kategórii Najzaujímavejšie firemné rúško a striebro v kategórii najlepší Katalóg. Na popredných miestach skončili aj ďalšie dve firmy z OA Hlohovec.

Logá víťaznýcvh firiem, oahlohovec.edupage.org

Tento úspech nebol prvým, ktorý má naša obchodná akadémia na svojom konte. Študenti reprezentovali Hlohovec aj na veľtrhu v Ostrave vo februári tohto roka. V Ostrave vtedy bojovalo 23 takýchto firiem zo 4 krajín. Na tomto veľtrhu získali ocenenia všetky cvičné firmy z Hlohovca.

Porota na veľtrhu v Prahe ocenila aj najlepších učiteľov. Cenu PROFESOR STAR vyhrala Ing.Fulierová z Hlohovca za mimoriadny prínos v rámci vzdelávania v oblasti podnikateľskej a finančnej gramotnosti. 

oahlohovec.edupage.org

Od septembra 2021 sa študenti aj pedagógovia Obchodnej akadémie stanú súčasťou Strednej odbornej školy na Nerudovej ulici v Hlohovci. Tejto škole by teda v budúcnosti mohli priniesť úspech a Hlohovcu ďalšiu skvelú reprezentácu mesta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here