Očkovať sa bude aj v obciach

0
415

Trnavský samosprávny kraj zriadil Mobilnú očkovaciu jednotku za účelom očkovania imobilných obyvateľov priamo doma. V súčasnosti rozširuje svoju činnosť aj na očkovanie v jednotlivých obciach za spolupráce samospráv.

Starší obyvatelia obcí majú o očkovanie veľký záujem. Nie všetci sa však vedia dostať do niektorého z našich veľkokapacitných očkovacích centier. Niektorí z nich majú  problém sa na očkovanie prihlásiť. Rozhodli sme sa preto zriadiť výjazdovú očkovaciu službu a očkovať priamo v obciach. Minulý týždeň sme všetkým starostom predstavili elektronický systém, cez ktorý prihlasujú obyvateľov na očkovanie. Starostom a primátorom ďakujem za spoluprácu aj pri zabezpečení vhodných priestorov v obci. O všetko ostatné sa stará župa.“  hovorí trnavský župan Jozef Viskupič pre trnava-vuc.sk.

Záujemcovia o očkovanie mobilnou očkovacou jednotkou sa majú prihlásiť priamo starostom obcí a primátorom miest v kraji. Župa chce tak zvýšiť percento zaočkovaných seniorov. Imobilných a ťažko chodiacich ľudí zapisujú do databázy všeobecní lekári. Presný termín očkovania v jednotlivých obciach zatiaľ Trnavský kraj neoznámil.

pixabay.com

Túto možnosť využil aj starosta obce Dvorníky z okresu Hlohovec  Maroš Nemeček: „VÚC Trnava ponúkla takúto možnosť všetkým obciam. S radosťou sme ju využili aj my a na očkovanie máme doteraz prihlásených 12 osôb z našej obce. Mám informácie, že do tohto projektu sa zapájajú skoro všetky obce z okresu Hlohovec.“

Mobilná očkovacia jednotka bude v Dvorníkoch zriadená v Kultúrnom dome. Dvorníčania sa budú môcť dať zaočkovať vakcínou Pfizer. Zaočkovaní budú môcť byť všetci občania, ktorí majú 70 a viac rokov a osoby od 60 – 69 rokov, ktoré trpia vážnymi zdravotnými problémami, alebo nemajú možnosť sa dostaviť do iného očkovacieho centra.

Výjazdové očkovanie je dostupné aj pre župné, mestské, obecné a neverejné zariadenia sociálnych služieb. Bolo v nich už podaných viac ako 300 vakcín. Trnavská župa zároveň pokračuje aj vo vakcinácii vo svojich štyroch veľkokapacitných očkovacích centrách. V týchto dňoch je  otvorené už piate centrum v Piešťanoch.

Zdroje: trnava-vuc.sk, dvorniky.sk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here