Choďte „Do práce na bicykli“ aj v Hlohovci

0
424

Hlavným cieľom celonárodnej kampane „Do práce na bicykli“ je podporiť rozvoj nemotorovej a hlavne cyklistickej dopravy v mestách. Kampaň chce tak vyzvať jednotlivé samosprávy na Slovensku, aby sa podieľali na podpore ekológie. Chce motivovať zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a motivovať zamestnancov, aby viac používali túto formu alternatívnej dopravy pri každodennom cestovaní do práce.

Súčasťou kampane je aj SÚŤAŽ.

Súťaž je určená 2 až 4-členným tímom zamestnancov z rovnakej firmy alebo inštitúcie, ktoré sa do súťaže zaregistrujú a tak potvrdia, že budú v období od 1. do 30. júna 2021 dochádzať do práce na bicykli a budú si o tom zapisovať výsledky do registračného systému na webovej stránke www.dopracenabicykli.eu.

Zapojiť sa môžu aj študenti.

Súťaže sa môžu zúčastniť aj tímy študentov z rovnakej školy, ktorí sa do súťaže zaregistrujú a tak potvrdia, že budú v období od 1. do 30. júna 2021 dochádzať do školy na bicykli a budú si o tom tiež zapisovať výsledky do registračného systému na webovej stránke www.dopracenabicykli.eu. Títo študenti musia v deň začiatku kampane, t.j. 1.6.2021, dosiahnuť vek minimálne 15 rokov. V prípade, že je vek súťažiaceho nižší ako 15 rokov, je povinný jazdiť do školy/škôlky v sprievode osoby staršej ako 18 rokov.

zdroj: www.dopracenabicykli.eu

Do celonárodnej súťaže sa zapojil aj Hlohovec.

Mesto Hlohovec sa do tejto súťaže zapojilo aj tento rok. Ak sa chcete stať jej súčasťou, zaregistrujte sa na www.dopracenabicykli.eu. Po potvrdení registrácie samosprávy je možné začať registrovať 2 až 4-členné tímy, ktoré vytvoria zamestnanci firiem, inštitúcií a organizácií. Tie budú počas mesiaca jún dochádzať do zamestnania a budú si o tom viesť evidenciu na internete. Registrácia tímov je možná až do 7.6.2021.

Ceny.

Vyhrať môžete napríklad:

  • unikátne cyklostojisko pre 8 bicyklov pre svoju samosprávu
  • skladací alebo mestský bicykel
  • praktický ultraľahký batoh
  • darčekové a zľavové kupóny na cyklistický sortiment
  • cykloprilby a atď. (všetky ceny si môžete pozrieť tu: https://www.dopracenabicykli.eu/co-mozem-ziskat)
zdroj:www.dopracenabicykli.eu

Súčasťou tejto kampane po iné roky bývala aj tradičná Cyklojazda po Fraštáku. Tá sa kvôli pandemickej situácii tento rok v našom meste nekonala. „Chcel by som uistiť Hlohovčanov, že akonáhle nám to pandemická situácia dovolí, táto akcia bude v Hlohovci zasa spustená. Veľkú radosť z nej mali hlavne najmladší cyklisti v našom meste. Neradi by sme ich sklamali.“ povedal pre Hlohovskú televíziu viceprimátor Hlohovca, Miloslav Drgoň.

  • zdroj: www.dopracenabicykli.eu, Hlohovská televízia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here