Rapperovi Dávidovi zmenil život Boh

0
1291

Veriacu mládež z Hlohovca čaká v septembri sviatosť birmovania. Dekan farnosti Jozef Schwarz v rámci prípravy mládeže na túto jedinečnú udalosť zorganizoval špeciálne duchovné podujatie CHVÁLY.

Chvály sú kresťanské hudobno-edukačné koncerty. Organizujú sa po celom svete a hrajú na nich kresťanské hudobné zoskupenia. Často bývajú prepájané so „svedectvami“ ľudí, ktorí sa obrátili k Bohu a začali tak nový a plnohodnotejší život.

Okrem svätej omše sme pripravili pre birmovancov, ale aj všetkých mladých duchovný koncert. Touto akciou sme chceli poďakovať aj za uplynulý školský rok. Naša farnosť chce, aby mladí žili vo viere aj cez prázdniny.“ hovorí dekan farnosti Hlohovec Jozef Schwarz.

Okrem poďakovania Bohu za zvládnutie školského roka mala táto akcia aj iný rozmer. Ľudia, ktorí medzi piesňami prezradili prítomným divákom svoje životné príbehy o tom, ako im obrátenie sa k Bohu zmenilo život, poukázali na to, že viera dokáže zmeniť človeka k lepšiemu. A to bez ohľadu na to, koľko má rokov, alebo akú minulosť má za sebou.

Jeden z príkladov takéhoto obráteného života je príbeh mladého muža Dávida Janočku s umeleckým menom „Puer dei“. Dávid je úspešný slovenský rapper, ktorý v posledných rokoch tvorí už len kresťanskú hudbu. Svoje pesničky o Bohu a „svedectvo“ zazdieľal aj na hlohovských chválach vo farskom kostole na Námestí sv. Michala.

Pochádzam z veriacej rodiny. Mal som však 13 rokov a dostal som sa do nie príliš slušnej partie. Začal som holdovať alkoholu, automatom a bohužiaľ aj drogám. Situácia začala byť neúnosná aj pre mojich rodičov. Raz prišla ku mne do izby moja mama. Ja som sedel a fajčil „trávu“. Mama mi dala ultimátum. Mám sa vraj rozhodnúť, či pôjdem na „odvykačku“, alebo na duchovný tábor.“ hovorí dnes už s úsmevom Dávid.

Rapper Dávid Janočko, „Peur dei“

„Samozrejme, že som si vybral duchovný tábor. Prvé dni som si hovoril, že tí mladí ľudia absolútne nevedia, o čom je život a že sa len modlia. Neskôr som zistil, že to vôbec nie je iba o „nudnom“ modlení. Ten tábor mi zmenil život. Veľa z mojich závislostí sa stratilo.“ končí rozhovor „Puer dei“ a krátko na to zarapoval svoje duchovné piesne na hlohovských chválach.

Vypočujte si chválovú pieseň od speváka Dávida Janočku.

zdroj foto: FB: Dismas

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here