Hlohovec má bronz!

0
773

Nehovoríme o olympijských hrách. Ale aj toto víťazstvo jednoznačne stojí za zmienku. Squashista Lukáš Tužinčin z hlohovského klubu Rakety.sk Hlohovec získal 3. miesto na turnaj najvyššej kategórie A.

Squash centrum IMET v bratislavskej Dúbravke sa 24. a 25. júla stalo miestom, kde sa odohrali squashové zápasy najlepších slovenských hráčov.

Prvé dve priečky obsadili hráči z klubu Imet Bratislava Matej Hrnčiřík a Tomáš Tóth.

Z prava do ľava: Lukáš Tužinčin 3. miesto, Matej Hrnčiřík 1. miesto a Tomáš Tóth 2. miesto, zdroj: L. Tužinčin

V hre o 1. miesto Hrnčiříkovi Hlohovčan podľahol 0:3 na sety. „Po prvých dvoch kolách som išiel hrať o 1. miesto s Matejom Hrnčiříkom, ktorý nakoniec vyhral. S týmto zápasom som nebol spokojný. Prvý set prebehol z mojej strany v poriadku, no pokračovanie už také ružové nebolo“, vysvetľuje bronzový Lukáš.

O 3. miesto bojoval s hráčom Dávidom Kubičkom. Lukáš úspešne zápas rozohral a prvý set si pripísal na svoje konto. V poslednom piatom sete si hlohovský hráč Lukáš postrážil vstup a unikol Kubičkovi o 5 bodov. Protihráč však dokázal dorovnať. Nakoniec Lukáš Tužinčin uhral 4 body po sebe a bronz zo squashového turnaja A-kategórie máme spolu s Lukášom „doma“. 

Lukáš nezaháľa a už sa pripravuje na ďalšie zápasy, ktoré ho čakajú v auguste. „V auguste ma čaká ďalší turnaj najvyššej A-kategórie v Bratislave. Bude sa konať v squashovom centre, v ktorom aktuálne trénujem. Hrá sa mi tam veľmi dobre a verím, že zasa budem môcť úspešne reprezentovať Hlohovec“, uzatvára rozhovor Lukáš Tužinčin.

zdroje: L. Tužinčin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here