Ukrajine pomôžu aj hudobníci z Hlohovca

0
938

Pomôcť ľuďom v núdzi z Ukrajiny sa rozhodli aj umelci a hudobníci z Hlohovca. A to benefičným koncertom, z ktorého vyzbierané financie poputujú na pomoc pre vojnových utečencov.

Koncert sa bude konať v Empírovom divadle 5. marca od 17.00 do 23:00. Vstupné je dobrovoľné. 100% zo získaných finančných prostriedkov bude poslaných organizácii Človek v ohrození. Na mieste budete mať možnosť podporiť finančnú zbierku aj kúpou handmade výrobkov, umeleckých diel a občerstvenia, ktoré nezištne venovali lokálni umelci a dobrovoľní donori.

Organizátori týmto vyjadrujú vďaku všetkým, ktorí prispeli a ešte prispejú na dobrú vec. Mesto Hlohovec na nápad zorganizovať benefičný koncert v Empírovom divadle reagovalo promptne a adresne. Sponzorsky poskytlo miesto konania, technické a aj personálne zabezpečenie, za čo sú organizátori veľmi vďační.

Postupne vystúpia hudobníci a speváci, ktorých poznáte z rôznych koncertov v našom meste, ale i v okolí. Dajte vedieť, či sa zúčastníte na koncerte na TEJTO FB UDALOSTI.

Môžete sa tešiť na:

  • „Ženu s gitarou“ Líviu Doležalovú. Speváčka zahrá svoje skladby, cover a do duetu si pozvala aj svojho dlhoročného hudobného priateľa Stanka Kamenčíka, ktorý na pódiu hneď aj ostane.
  • Standard & Komrades. Je to hudobná skupina, ktorá dopĺňa lídra kapely, vyššie spomenutého Stanislava Kamenčíka. Stano je učiteľ slovenského jazyka, čo sa odzrkadľuje aj na zmysluplných metaforách v jeho citlivých textoch o láske, živote a problémoch v spoločnosti.
  • Ďalej príde kapela zložená zo skvelých hlohovských hudobníkov.  Upúta vás neopočúvanými melódiami a hlbokými textami. Nakoniec, napovedá tomu aj jej samotný názov Hlboká plytčina. Spevákom a klaviristom kapely je Hlohovčan Ján Střelec, ktorý okrem toho, že spieva, chodí do práce v doktorskom plášti.

4. V hudobnom zoskupení MaloMalo zahrá Hlohovčanka Dominika Slováková so skúsenými muzikantmi taktiež z nášho regiónu. Speváčka tiež hrá na gitare a skvele ovláda španielsky jazyk. Svojimi piesňami aj v španielčine už viackrát milo prekvapila hlohovské publikum na rôznych koncertoch.

https://www.facebook.com/dominika.slovakova.1/videos/10214742961647940

  • Druhá Edícia je skupina veselých chlapov z Hlohovca, ktorí sú vždy dobre naladení a vždy tak naladia aj tých, ktorí počúvajú ich songy. Spevák Aleš Švec spieva svoje vlastné piesne, ktoré sa pre Hlohovčanov stali už hitmi. Pripájame link na reláciu Hlohovskej televízie, kde o sebe kapela povedala viac.
  • Filip Marek je spevák a pesničkár s gitarou. Okrem toho aj milujúci manžel a otec troch detí, o ktorých zložil nejednu nádhernú pieseň. V Hlohovci sme ho mohli naposledy počuť na Open Micu v lete 2021 v jednej z hlohovských kaviarní.
  • K večeru sa trochu „pritvrdí“. S punk-rockovou náložou príde dlhoročná kapela z Hlohovca Nekultúra. Kapela už teraz plánuje aj ďalšie koncerty. Najbližšie si ich okrem Hlohovca môžete vychutnať TU.
  • Nasledujúca hlohovská kapela Už sa to rysuje dlhé roky fungovala bez vokálov. 4 roky dozadu sa však rozrástla a z tohto inštrumentálneho zoskupenia sa stala kapela so speváčkou pôvodom z Austrálie Lisou Gregor. Lisa vždy chcela spievať v kapele a v Hlohovci sa jej to podarilo. Spieva o láske, svojich deťoch, o živote v Austrálii i o živote všeobecne.
  • Koncert uzatvorí Progress Band. Tátokapela z Hlohovca funguje na nielen hlohovskej hudobnej scéne približne 20 rokov. Chalani hrávajú prerobené verzie známych rockových a punkových pesničiek. Viac o kapele nájdete v reportáži Hlohovskej televízie z leta 2021.

zdroj: hlohovskí hudobníci, Youtube

foto: FB udalosť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here