Miestni fotografi predstavia hlohovecký región z čarovného pohľadu

0
634

Miestni fotografi z dolného Považia v spolupráci s vydavateľským tímom zo stredného Slovenska pripravujú čarovnú knihu plnú magických fotografií na Hlohovec a jeho okolie. Ukážku unikátnych záberov si môžete pozrieť už teraz. Tento článok obsahuje platenú reklamu.

Vydavatelia z banskobystrického vydavateľstva sa rozhodli vytvoriť dielo, do ktorého sa môžu zapojiť aj miestni fotografi z hlohoveckého okresu. Onedlho svoje umelecké fotografie uvidia v unikátnej pripravovanej publikácii Čarovný Hlohovec a okolie.

FOTOGRAFIE OD MIESTNYCH FOTOGRAFOV

Pre podporu rozvoja mesta Hlohovec ako aj jeho okolia pripravuje vydavateľský tím z Kynceľovej pri Banskej Bystrici v najbližších týždňoch knihu plnú čarovných záberov. Unikátne umelecké fotografie vytvorili miestni fotografi, ktorí pochádzajú z považského regiónu. Svoj kraj poznajú do takej miery, že v ten pravý čas sa im daný objekt ukáže v netradičnom a očarujúcom svetle, ako ho bežne nepoznáme. Takto jedinečne zachytené zábery majú možnosť zviditeľniť v pripravovanej knihe Čarovný Hlohovec a okolie.

Ako povedal autor projektu Martin Kmeť: „Mnoho miestnych fotografov má jedinečné až umelecké zábery svojho mesta, obce či celého regiónu. No nevedia, ako ich môžu využiť a zviditeľniť. Preto im dávame možnosť zapojiť sa do tohto projektu, kde môžu svoju prácu odprezentovať a ukázať svetu“.

POZRITE SA NA HLOHOVEC CEZ OBJEKTÍV

Obrazová publikácia Čarovný Hlohovec a okolie s viac než stovkou umeleckých fotografií predstaví toto mesto na dolnom Považí v čarovnom svetle. Čitateľa prevedie nepoznanými zákutiami, uličkami viníc a obdivuhodnou architektúrou neobvyklým spôsobom. „Kniha bude obsahovať viac než sto unikátnych záberov. Nebude to len pohľad na samotné mesto Hlohovec. Čitateľ v nej nájde aj menej známe, možno pre niekoho nepoznané prírodné skvosty či zaujímavé miesta, o ktorých málokto vie. Čarovné fotografie priblížia jedinečnosť považského regiónu a prostredníctvom umeleckých fotografií bude mať možnosť čitateľ spoznať nepoznané kúzlo Čarovného Hlohovca a jeho okolia,,“ približuje autor a redaktor pripravovanej knihy, Martin Kmeť.

PODPORA DOMÁCEHO CESTOVNÉHO RUCHU

Obrazová časť knihy bude obohatená epickými popismi a tiež informáciami o samosprávach, kultúrnych i vzdelávacích inštitúciách či regionálnych podnikoch, ktoré pôsobia
v hlohoveckom okrese. Podľa slov Petry Kartáčovej, manažérky projektu, sa súčasťou knihy môže stať aj verejnosť. „Všetky články ako aj popisy k fotografiám budú nielen v slovenčine, ale aj v anglickom jazyku. Tým je kniha vhodná i pre zahraničného návštevníka ako inšpirácia na výlet či víkendový pobyt. Kniha Čarovný Hlohovec a okolie bude slúžiť aj na podporu domáceho cestovného ruchu na dolnom Považí. Ako projektová manažérka sa pohybujem priamo v regióne, a tak v spolupráci s vydavateľským tímom dávame možnosť zviditeľniť a prezentovať sa miestnym fotografom, obciam, regionálnym podnikom, ale i kultúrno-vzdelávacím inštitúciám, pôsobiacim v regióne,“ hovorí Petra Kartáčová. Kniha bude dostupná aj v kníhkupectvách.

„Sme vďační za každý podnet pri príprave knihy, ktorý dotvorí čarovný obraz o tom, čo všetko okres Hlohovec ponúka,“ dopĺňa Kartáčová. V prípade, že poznáte šikovných fotografov alebo chcete zviditeľniť svoju činnosť vo vašom okrese, môžete kontaktovať Petru Kartáčovú prostredníctvom e-mailu kartacova@cbs.sk a dať námet na jedinečné miesto či dôležitú ľudskú činnosť vo svojom okolí, ktorá stojí za upriamenie pozornosti v tejto jedinečnej knihe.

Čarovné fotografie Hlohovca a jeho okolia na stiahnutie:

https://www.uschovna.cz/zasilka/VX67VIG4GRX2C4D3-7MD/

Videoukážku pripravovanej knihy nájdete tu:

Kontakt pre médiá:

Mgr. Andrea Farkašová, média manažérka

Tel: +421 948 232 979

CBS spol, s.r.o., Kynceľová 54, 974 01 Banská Bystrica

www.cbs.sk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here