Vernisáž Ladislava Struhára – Krajina

0
77

Malý sviatok fotografie zažil Hlohovský zámok v stredu 16.marca 2022. O vernisáži hviezdneho slovenského fotografa Ladislava Struhára s názvom Krajina pre čitateľov Hlohovského žurnálu napísal Fero Bojničan.

V Zámockej galérii bola vernisáž hviezdneho slovenského fotografa Ladislava Struhára s názvom Krajina

Ladislav Struhár sa narodil v Bratislave, kde vyštudoval Strednú školu umeleckého priemyslu, potom sa presťahoval do Ružomberka a napokon do Hlohovca, kde žije a tvorí dodnes.

Vyznávači umeleckej fotografie už jeho tvorbu poznajú. Nie sú to žiadne reportážne fotografie. Venuje sa krajinkárskej a reklamnej fotografii. Fotografie krajiny, zvečnené objektívmi Laca, silne pripomínajú impresionistické diela maliarov. Príznačné pre neho je, že fotografuje krajinu za každého počasia. Okrem záberov krajiny za krásneho slnečného dňa sa môžeme kochať pohľadom na zábery za šera či hmly. Je autorom desiatky samostatných knižných publikácií a ako spoluautor sa podieľal na viacerých knihách, vydaných na Slovensku aj v zahraničí. Okrem samostatných výstav na Slovensku vystavoval aj vo svete. V Českej republike, Maďarsku, Rakúsku, Srbsku a Čiernej hore, Belgicku, Nórsku, USA, Kanade, Spojených arabských emirátoch. Jeho fotografie sú nainštalované ako stále expozície v kultúrnych centrách Slovenskej republiky v Sofii, Budapešti, Varšave a Taškente. Vytvoril desiatky nástenných kalendárov pre ministerstvá Slovenskej republiky a mnohé význačné firmy. Ladislav Struhár je členom Slovenskej výtvarnej únie a členom asociácie profesionálnych fotografov Slovenskej republiky. 

Záujemci si môžu výstavu jeho fotografií pozrieť v Zámockej galérii do 24. apríla 2022.

Autor textu a fotografií: Fero Bojničan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here