AKO CHODIŤ CEZ LÁVKU NA ŽELEZNIČNOM MOSTE?

0
2825

Polícia trnavského kraja informuje, že policajné hliadky sú od uzavretia mostu stále k dispozícii. Výkon služby polícia koordinuje aj podľa požiadaviek mesta Hlohovec, v úzkej spolupráci s mestskou políciou. Do času kompletného osadenia dočasného dopravného značenia bude polícia regulovať a usmerňovať dopravu.

Situácia  v doprave bola za posledných 24 hodín zhoršená a to najmä v okrese Piešťany. Nápor a kolóny sa tvorili včera najmä v meste Piešťany a v križovatke na obec Ratnovce. Zhustená premávka nemala vplyv na zvýšený počet škodových udalostí ani dopravných nehôd.

CHODCI MÔŽU NA PRECHOD POUŽIŤ LÁVKU NA ŽELEZNIČNOM MOSTE 

Polícia Trnavského kraja oznamuje, že na základe statického posúdenia lávky pre peších je možné jej využívanie v núdzovom prevádzkovom režime iba za dodržania nasledovných pravidiel:

·         Na lávku vstupujte jednotlivo

·         Dodržujte vzájomnú vzdialenosť min. 2,60 m

·         Pohybujte sa po lávke iba voľným krokom, nebežte

·         Jazda na bicykli po lávke je zakázaná – zosadnite z bicykla

·         Ak sprevádzate deti do 12 rokov, môžete ísť v skupinke 1+3

Takto vyzeral prechod cez lávku na železničnom moste 30.3. o 16:14 hod.

zdroj: čitateľka HŽ V. Pavelková

Z dôvodu zvýšenia bezpečnosti chodcov požiadala polícia Železnice SR o zníženie rýchlosti prepravovaných vlakov v danom úseku a to najmä v čase od 05.00 – 08.00 h, od 13.00-15.00 h a v noci od 21.30 – 23.00 h. Polícia rovnako upozorňuje že v čase zníženej viditeľnosti a v noci je most bez osvetlenia. Vstup na most je pod dohľadom hliadok polície a mestských policajtov.

Zdroj: M. Linkešová, hovorkyňa KR PZ Trnava

foto: V. Pavelková

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here