Countryfest Jaslovské Bohunice sa blíži

0
233

 21. – 23. júla 2023 Amfiteáter Jaslovské Bohunice. 

Už na budúci mesiac sa v Jaslovských Bohuniciach otvárajú brány obľúbeného festivalu pre milovníkov hudby a ich rodiny. 21. – 23. júla 2023 ožije amfiteáter a jeho krásne okolie hudbou, množstvom atrakcií a návštevníkmi, ktorí sa už teraz môžu tešiť na pohodový víkend na Countryfeste. O tom, čo zaujímavé fanúšikov hudby, zábavy a dobrej nálady na festivale čaká, sa Hlohovský žurnál porozprával s organizátorom festivalu Romanom Áčom.

Hneď na úvod skúste povedať čitateľom Hlohovského žurnálu, prečo by mali na Countryfest určite prísť a prečo im tam bude celkom  iste dobre.

Určite kvôli kvalitnému hudobnému programu a tomu, že si náš festival môžu užiť celé rodiny, nakoľko návštevníci môžu v našom areáli zažiť aj množstvo sprievodných podujatí pre malých aj veľkých.

Countryfest sa koná pod záštitou obce Jaslovské Bohunice. Predstavte v skratke organizačný štáb festivalu.

Náš  festival sa v Jaslovský  Bohuniciach udomácnil, vďaka záštite obce má skvelé podmienky a to všetko prináša mnoho stálych návšteníkov. V organizačnom štábe sú najdôležitejšie pracovníčky kultúrneho oddelenia obecného úradu Danka Halašková a Miška Oravcová. Hudobnú dramaturgiu a organizáciu zabezpečujem väčšinou ja a o sprievodné podujatia sa postarajú niektoré obecné spolky a brigádnici. Bezpečnosť bude ako vždy koordinovať Marián Bugár, ktorý  sleduje aj meteorologické správy atď. Počas konania festivalu k nám pribudne ďalších asi 30 ľudí, možno aj viac. Catering, inšpicienti, helperi pri aparatúre a pod. Technické veci ako je upratovanie areálu, parkovisko a mnoho ďalších „drobností“ zabezpečuje technická čata obce. 

Čím sa bude tento rok Countryfest odlišovať od predchádzajúcich ročníkov? Prinášate niečo nové, alebo ste stavili na osvedčené veci?

Minulý ročník bol pre nás veľmi dôležitý, obávali sme sa, či sa ľudia po dvoch rokoch vrátia, ale boli sme milo prekvapení. Čo sa týka návštevnosti, bol to zatiaľ najsilnejší ročník. Množstvo country festivalov a aj iných  podujatí počas Covidu zaniklo, nám sa, aspoň zatiaľ, podarilo prežiť.

Tento rok dúfam, že nadviažeme  na úspešný minulý ročník a budeme sa snažiť, aby bol tento aktuálny ešte o malý kúsok lepší. Čo sa týka interpretov „ hviezdy country“ starnú a bohužiaľ aj odchádzajú a preto  program dopĺňame aj interpretmi z iných žánrov, ale v rámci možností chceme udržať festival stále v štýle country.

Na Countryfest chodí už stála komunita ľudí, mnohí u nás trávia celý víkend v stanovom mestečku. Cielene sa tu stretávajú veľké partie z celého Slovenska ale aj z Čiech. Veľkou devízou je náš obrovský park, kde sa „dá žiť“ aj počas letných horúčav. Z toho dôvodu sa tam dejú aj všetky sprievodné podujatia a aj „malá scéna“, nakoľko na veľkej scéne  sa kvôli teplu dá hrať až večer. Je to tak lepšie pre účinkujúcich aj divákov.

Program festivalu, najmä najväčšie lákadlá /podrobnosti si záujemcovia nájdu na webe/.

Tento rok budú headlinermi Čechomor, Jana Kirschner, Cop, Music Road Pilots, Bystrík Banda Marien, Allan Mikušek a mnohé ďalšie kapely, ktoré hrajú napríklad bluegrass, folk alebo írsku hudbu. Dohromady vystúpi 16 kapiel. Moderátorom bude ako každý rok Martin „Chyno“ Chynoranský, ktorý je s nami od roku 2016.

Aký bude sprievodný program festivalu?

Festival začína v piatok, hlavný deň je sobota od rána v príjemnom tieni košatých storočných stromov. Okrem tradičných sprievodných podujatí, ktoré robíme každoročne, budeme mať tento rok  aj novinky ako napr. vodácke súťaže na rybníku, turnaj v šípkach a AWK Dobrá Voda bude mať záštitu nad súťažou v pretláčaní rúk. Okrem toho prebehne na veľkom pódiu aj napríklad súťaž v jedení burgrov, či držanie pivných „duplákov“ na čas. Pre deti máme pripravené detské predstavenie „Fifo a Vierka“ a ďalšie atrakcie.

Ako má Countryfest zabezpečené parkovanie,  ubytovanie, dopravu pre svojich návštevníkov?  

Naše parkovisko má dostatočnú kapacitu, v areáli je vyhradený priestor pre stanovanie a aj pre karavany. Kempovanie  je bezplatné a v čistote udržiavané toalety, ako i celý areál sú u nás samozrejmosťou. Ak má niekto záujem, môže využiť aj ubytovacie služby našej obecnej ubytovne.

Obecná ubytovňa – Oficiálna stránka obce Jaslovské Bohunice (jaslovske-bohunice.sk)

Predpredaj vstupeniek už beží. Aké sú ceny vstupeniek? Bude možné kúpiť si vstupenky priamo na Countryfeste?  

Predpredaj vstupeniek začal už v marci a vstupenky predávame prostredníctvom siete predpredaj.sk. Zostávame stále pri „ľudovom“ vstupnom a to 28.- Eur za celovíkendový festival. 

ZŤP  aj s doprovodom májú  vstup zdarma po preukázaní sa platným preukazom. Deti do 12 rokov majú vstup na festival zdarma.

Zopakujme v skratke základné informácie pre návštevníkov. 

Otvorenie festivalu bude v piatok 21.7.2023 od 12:00 hod. v prírodnom amfiteátri obce Jaslovské Bohunice. Oficiálne ukončenie festivalu bude v nedeľu 23.7.2023 06:00 hod. Areál bude pre návštevníkov otvorený do nedele 23.7.2023 do 15:00 hod

Čo zaželáte na záver návštevníkom festivalu?  

Nakoľko Hlohovec je pomerne blízko, chcel by som pozvať všetkých Hlohovčanov a ľudí z blízkeho okolia, aby si prišli odpočinúť a  užiť pekný víkend k nám do Jaslovských Bohuníc.

Za rozhovor ďakuje a úspešný Countryfest želá Helena Pekarovičová

Fotografie: Archív Countryfestu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here