Neobyčajná kaviareň Maui v Novom Hlohovci

0
2572



Navštívili ste už novú tematickú kaviareň Caffee Maui v bytovom komplexe Nový Hlohovec? Že nie? Tak to musíte rýchlo napraviť. Svoje priestory v krásne upravenom okolí s peknou výsadbou otvorila verejnosti už koncom mája. Čo všetko kaviareň svojim návštevníkom ponúka, to prezradila Hlohovskému žurnálu vedúca prevádzky pani Janka Hulínová.

Pani Hulínová, začnime ponukou v Caffee Maui. Čo dobré u vás nájdeme, na čom si pochutíme?

Pochutíte si na všetkom 😊. Návštevníkom našej kaviarne ponúkame okrem iného dobrú kávu a dobré čaje. Našou špecialitou je bazový espresso tonic a caffe crema – obe sa stali veľmi obľúbenými hneď po zaradení do našej ponuky. Kávu Musetti ponúkame aj s rôznymi druhmi rastlinného mlieka – mandľové, kokosové, ovsené, sójové – myslíme aj na zákazníkov s intoleranciou na kravské mlieko, aby si mohli vychutnať napríklad aj cappuccino. Pre milovníkov čapovaných nápojov máme kofolu, Birell grep pomelo a Plzeň 12. Ak máte chuť na niečo špeciálne, vieme vám ponúknuť miešané nápoje, zamerané na gin. Pre tých, čo potrebujú šoférovať, ponúkame gin s 0% alkoholu od slovenskej značky Toison. Toison je slovenský remeselný gin, ktorý na špičkovom destilačnom zariadení do detailov vylaďuje majster destilácie z borievok, kvetov a bylín, aby ho potom nechal odpočívať v starožitných nádobách. Tak vzniká čistá dokonalosť a krásny spirit. Samozrejme, nájdete u nás aj iné druhy nápojov. Od klasiky – borovička, hruškovica, marhuľovica, pálenka z planých trniek po rum, vodku, whisky – ponuka je ozaj pestrá. Pri víne sme sa obrátili na vinárstvo Chateau Freistadt, ich ponuku si môžete u nás vychutnať, alebo si ju kúpiť domov. V ponuke máme aj bohatý výber zákuskov. Zákusok Maui, ktorý nikde inde nenájdete, raw koláčiky, malinové tiramisu, Sacher tortu, Sacher malinovú tortu, makrónky rôznych príchutí, ríbezľové brownie, štrudle, muffiny – myslím, že si vyberie každý.

Na vašom instagrame som našla ponuku super trojky. Čo konkrétne sa za týmto názvom skrýva?

Sú to raňajky alebo niečo na malé zahryznutie po celý deň. Bagel syrový, bagel šunkový, bagel lososový, šunkovo-syrový posúch, šunkovo-syrový croissant a pre tých, čo majú radi sladké raňajky vynikajúce croissanty plnené orieškovým alebo pistáciovým krémom. A k tomu podávame naše vynikajúce limonády. Ich názvy a kombinácie sú neobvyklé, chuťovo sú však skvelé. Môžete si vybrať z limonády jahodovomelónovej, jablkovoorieškovej, mangovej a najobľúbenejšej Forest Balsamico. Na zdravie!

Hoci je Caffee Maui otvorená len krátko, ponuka je bohatá a príťažlivá. Čo si z tej ponuky vaši návštevníci objednávajú najradšej? Jednoznačne to je už spomínaný bazový espresso tonic a caffe crema. Som rada, že sa dostávame do povedomia verejnosti. Máme už zákazníkov, ktorí si našli „svoje“ miesta, na ktorých každý deň sedávajú pri našej dobrej káve. Obľúbená je naša terasa s výhľadom na kvety a zeleň, ktorou je Nový Hlohovec vysadený a ktorá je chránená pred letnými horúčavami i dažďom.

Vráťme sa na začiatok. Máte špeciálny dôvod, prečo ste svoju kaviareň nazvali Caffee Maui a čím je tematická?

Môj sen je navštíviť Havaj – ostrov Maui. A páči sa mi rozprávka Vaiana: Legenda o oceáne, ktorá hovorí o vzniku tohto ostrova. Nadväzne na tento môj sen a obľúbenú rozprávku sme v našej tematickej kaviarni vytvorili detský kútik, kde veľmi radi vítame aj najmenších zákazníkov – okrem prebaľovacieho pultu, detských stoličiek a tabule na kreslenie je tam priestor na hranie a hračky. Mamičky si k nám našli cestu veľmi rýchlo. Je to pre nich veľmi príjemné. Na deti pekne vidia a pokojne si vychutnajú kávičku so zákuskom.

Momentálne pripravujeme premietanie pri príležitosti Majstrovstiev Európy vo futbale 2024, chystáme pre návštevníkov špeciálne občerstvenie, už sa na nich tešíme. A v lete budú piatkové večery patriť posedeniam našich návštevníkov pri živej hudbe.

Pani Hulínová, na záver by ste mohli čitateľov Hlohovského žurnálu informovať o tom, kde vás nájdu a aké máte otváracie hodiny.

Našich návštevníkov radi privítame v Novom Hlohovci, Nitrianska 102/A. Ak prídu autom, v areáli sú pre návštevníkov kaviarne vyhradené parkovacie miest. Otváracie hodiny: Pondelok – Štvrtok: 7.00 – 19.00 Piatok – Sobota: 7.00 – 22.00 Nedeľa: 13.00 – 19.00

Za rozhovor ďakuje a veľa spokojných návštevníkov želá Helena Pekarovičová.

Fotografie: Trnavský hlas, Instagram Maui, H. Pekarovičová

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here