Aktuality 1.4.2020

0
1016

Informácie na základe tlačovej besedy predsedu vlády Igora Matoviča a koaličných partnerov

Počet nových prípadov koronavírusu na Slovensku

Dňa 31.3.2020 bolo otestovaných 877 ľudí a pozitívnych prípadov je 37. 16 prípadov bolo z Bratislavy. Najmladsí bol 5 ročný chlapec z Bratislavy a najstaršou infikovanou bola 87 ročná pani z Bratislavy.

Fond vzájomnej pomoci

Fond, ktorý vznikol na Úrade vlády a bude slúžiť na riešenie individuálnych problémov občanov Slovenska. Príspevky do tohto fondu budú prioritne prispievať všetci členovia koalície vrátane poslancov a ministrov.

Premiér Igor Matovič sa vzdal celého svojho premiérskeho platu a tento plat pôjde na do fondu do konca mimoriadnych opatrení.

Premiér vyzval opozičných poslanoc, aby sa pridali k pomoci Slovákom cez tento fond. Tak isto vyzval všetkých podnikateľov a všetkých ostatných, kto môže pomôcť, že má možnosť pomôcť.

Boris Kollár, predseda NRSR, sa vyjadril, že na platy poslancov sú naviazané platy mnohých zamestnancov vo verejnej správe. Koalícia sa dohodla, že si poslanci nebudú znižovať svoje platy, a v prípade, že by zníženie platu prešlo v parlamente, tak sa automaticky znížia platy mnohým zamestancom vo verejnej správe.

Veronika Remišová vyzvala k solidarite vo verejnej správe, kde majú mnohí šéfovia štátnych podnikov väčšie platy ako predstavitelia vlády SR.

Očakávania sú podľa Igora Matoviča veľké, ale aktuálne vie garantovať len svoj príjem, ktorý je cca 5000€.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here