Cez 3 okresy na bicykli? Žiaden problém!

0
132

Veru, pre Hlohovčanov a cyklistov z okolia Hlohovca to naozaj nebol žiaden problém. 27. augusta vyštartoval od Hlohovského zámku pelotón zanietených cyklistov pripravený na trasu dlhú 48 km. Štart na Hlohovskom zámku mal Hlohovčanom pripomenúť, že štartovacia čiara druhej etapy celoslovenských prestížnych pretekov Okolo Slovenska v Hlohovci sa už nezadržateľne blíži.

Trasa viedla cez obce Dolné Trhovište, Merašice, Veľké Ripňany, Malé Ripňany, Biskupová, Malé Zálužie, Nové Sady, Nové Sady – Sila, Čab, Šurianky, Hruboňovo a Kapince. Cyklisti boli motivovaní nielen dobrým pocitom zo zvládnutia dlhej trasy. Rovnako aj gulášom a pivom, ktoré na nich čakali v miestnom pohostinstve v obci Merašice. Podujatie malo byť aj predzvesťou budúcoročných cyklistických pretekov, ktoré plánuje v Hlohovci zorganizovať o. z. Cyklisti z okolia Hlohovca a tím Gruchalák.

zdroj: czoh.org

Akciu sme chystali už na prelome rokov 2018 a 2019, avšak prišiel Covid, rozhodli sme sa teda s oficiálnym termínom ešte počkať. Cyklojazda Cez 3 okresy mala za úlohu spropagovať región troch okresov – hlohovecký, nitriansky a topoľčiansky, “ hovorí po vydarenom cyklopodujatí hlavný organizátor a predseda o. z. Cyklisti z okolia Hlohovca Dominik Tvrdý. „Cykloakcia predčila naše očakávania. Účasť cyklistov bola hojná a cyklisti spokojní,“ dopĺňa Dominik.

Pozvanie Dominika Tvrdého prijal župan TTSK Jozef Viskupič, primátor Hlohovca Miroslav Kollár i župný poslanec Patrik Voltmann.

Prekvapivý, ba až dojemný moment podujatia bola cyklojazda 11-ročnej Nikolky, ktorá s maminou prešla celú trať aj s ťažkým veľkým plecniakom. Po príchode do cieľa si obe hrdinky zaslúžili špeciálne občerstvenie a ocenenia. „Keď sme sa dozvedeli, že tieto vyčerpané hrdinky plánujú ešte spiatočnú cestu s ťažkým nákladom do Hlohovca na vlak, aby mohli ďalej pokračovať domov do Topoľčian, nebolo nám všetko jedno. Našťastie, partner podujatia nám poskytol auto, vďaka ktorému sa ony aj ich bicykle šťastne vrátili domov,“ vysvetľuje organizátor Dominik Tvrdý.

fb Cez 3 okresy

Organizátor ďakuje všetkým partnerom, hosťom, pretekárom a špeciálne spoluorganizátorskému tímu Gruchalák. Na otázku, čo o. z. CZOH plánuje najbližšie nám jeho predseda odpovedá so šibalským úsmevom na tvári. „Budúci rok máme veľké plány. Chceme robiť menšie i väčšie cykloakcie. Našim snom je dokonca uskutočniť spoločné Majstrovstvá Slovenska a Česka v cestnej cyklistike,“ uzatvára vášnivý hobbycyklista tímu Cycling team Hlohovec a organizátor akcie Dominik Tvrdý.

Viac info o cykloakciách nájdete na stránkach: https://www.czoh.org/ a https://www.facebook.com/cyklistizokoliahlohovca

zdroj: czoh.org

foto zdroj: FB,TTSK, czoh.org

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here