Sumár dňa – 17.4.2020

0
947

COVID-19: Na Slovensku pribudlo 72 pozitívnych prípadov, urobilo sa 3351 testov

​Na Slovensku bolo vo štvrtok otestovaných 3351 osôb, z toho 72 testov bolo pozitívnych a 3279 bolo negatívnych. Podľa štatistík NCZI tak máme na Slovensku celkovo 1049 pozitívne testovaných ľudí na ochorenie COVID-19. Celkový počet testov s negatívnym výsledkom je 36 760. 

Aktuálne je podľa štatistík NCZI hospitalizovaných 203 pacientov, z toho u 73 je potvrdené ochorenie COVID-19, u 130 pacientov sa čaká na výsledky testov.  

Na JIS je 7 pacientov, 2 sú na umelej pľúcnej ventilácii

Z ochorenia COVID-19 sa na Slovensku vyliečilo doteraz 175 ľudí. Z toho 46 bolo hospitalizovaných v nemocniciach a 129 sa vyliečilo v domácej izolácii. Údaje o vyliečených hlásia regionálne úrady verejného zdravotníctva Úradu verejného zdravotníctva. 

Žiaľ, evidujeme aj jedno ďalšie úmrtie z DSS Pezinok. Dnes zomrela v Univerzitnej nemocnici Bratislava žena, bola hospitalizovaná v kritickom stave na jednotke intenzívnej starostlivosti. 

Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva SR

V Hlohovci zasadal Mestský krízový štáb

V piatok 17.4.2020 na Mestskom krízovom štábe vyhodnocovali prijaté opatrenia. Aktuálna situácia v Hlohovci je pod kontrolou a oproti iným mestám sme na tom dobre.

Riaditeľka Harmonie – ZpS v Hlohovci Mária Točíková informovala, že nikto z klientov ani personálu v  Hlohovci nevykazuje príznaky ochorenia. Všetci zamestnanci boli na náklady mesta otestovaní na COVID-19 a ich výsledky sú negatívne. V zariadeniach na Hollého aj Podzámskej od začiatku šírenia vírusu prijali prísne preventívne opatrenia.

Prijaté opatrenia mesta Hlohovec a mestského úradu krízový štáb vyhodnotil ako účinné. Okrem zabezpečenia ochranných a hygienických opatrení, úrad zabezpečil dezinfekciu priestorov úradu, klientskeho centra a obradnej siene. V najbližších dňoch spoločnosť FCC Hlohovec zabezpečí dezinfekciu dotykových plôch (veká) kontajnerov na sídliskách. Plošnú dezinfekciu verejných priestorov mesto robiť neplánuje, zdieľa pritom názor Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave aj Úradu verejného zdravotníctva SR, ktoré ju nepovažujú za dlhodobo účinnú a teda ani za efektívnu.

Zdroj: Mesto Hlohovec

Prvý rúškomat v Hlohovci

Podľa informácií z Mestského krízové štábu budeme mať v Hlohovci rúškomat. Začiatkom budúceho týždňa bude v priestoroch mestskej polikliniky umiestený rúškomat, teda predajný automat na ochranné rúška.

Viac informácií o rúškomate prinesieme v najbližších dňoch.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here