Zničená výzdoba a vylomené okno v cirkevnej škôlke

0
590

V noci zo 14. na 15. júla sa do Cirkevnej materskej školy Panny Márie Pomocnice na Vinohradskej ulici v Hlohovci vlámali neznámi páchatelia a spôsobili škody. Po ich vyčínaní ostala tentokrát „len“ zdevastovaná výzdoba pred areálom škôlky a vylomené okno.

Areál škôlky sídli v spoločnom objekte s klubom pre dôchodcov Denným centrom Ruža. „Rovnako aj dôchodcovia majú pred objektom svoju výzdobu. Páchatelia z nej zobrali vyzdobenú stoličku. Zrejme sa na ňu postavili, dostali sa k oknu a vylomili ho. Následne sa museli dostať do práčovne. Delikventi zrejme následne zistili, že škôlka je zabezpečená poplašným zariadením, takže sa neodvážili ísť ďalej a niečo ukradnúť“, vysvetľuje riaditeľka škôlky Zuzana Jurčacková.

Takýto prípad sa v škôlke nestal prvý raz. Podobná situácia nastala aj minulý rok. V tom čase ešte cirkevná škôlka nemala namontované poplašné zariadenie. Škôlku vtedy aj vykradli. „Minulý rok sme volali aj kriminálnu políciu. Nič sa ale nevyriešilo. Polícia nám povedala, že to boli nejakí mladí ľudia, ktorí majú skúsenosti s drogami“, hovorí riaditeľka materskej škôlky.

Pani Jurčacková dodala, že políciu tentokrát týmto prípadom nezatažovala, nakoľko zo škôlky nebolo nič odcudzené. Políciu len poprosila o častejšie nočné hliadky, aby sa niečo podobné už neopakovalo.

zdroj: Z. Jurčacková

foto zdroj: FB Fraštačani

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here