V utorok 30.augusta o 24:00 uplynul termín na podanie kandidátnych listín všetkých kandidátov – nezávislých, politických strán, hnutí, koalícií. Voľby do miestnych, mestských zastupiteľstiev, voľby starostov, primátorov ale aj predsedov a poslancov samosprávnych krajov sa uskutočnia 29. októbra 2022.

Kandidáti na primátora v Hlohovci

Miroslav Kollár

Zdroj: Facebook

Pred 4 rokmi v Hlohovci kandidovali 4 kandidáti na primátora. Voľby tesne vyhral súčasný primátor Miroslav Kollár, ktorý sa aj po tretíkrát bude uchádzať o hlasy Hlohovčanov. Miroslav Kollár kandiduje ako predseda strany SPOLU – občianska demokracia.

Ivan Baranovič

Zdroj: Facebook

Druhým kandidátom je súčasný poslanec Mestského zastupiteľstva v Hlohovci, pán Ivan Baranovič, ktorý kandiduje po druhýkrát. V minuých voľbách získal 1614 hlasov. Ivan Baranovič kandiduje ako nezávislý kandidát.

Kandidáti na poslancov

Politické strany presvedčili v Hlohovci 38 kandidátov na pozíciu poslanca mestského zastupiteľstva a 18 kandidátov sa uchádza o hlasy občanov ako nezávislí.

Všetky kandidátne listiny musí skontrolovať mestská volebná komisia, ktorá prvé zasadnutie naplánovala na pondelok 5. septembra. Kandidáti budú oficiálne zaregistrovaní až po kontrole všetkých náležitosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here