Knižné tipy pre čitateľov Hlohovského žurnálu

0
69

Milí priatelia, karanténa sa uvoľňuje, otvorili sa kníhkupectvá, otvárajú sa knižnice a vy máte určite chuť siahnuť po dobrej knihe. Ak sa neviete rozhodnúť, ktorá to bude, začítajte sa do knižných tipov Hlohovského žurnálu. Naše prvé tipy venujeme knihám, ktoré sú späté s Hlohovcom.

Hlohovčan Jakub Mišči patrí vekom do mladej literárnej generácie. Niektorí z vás s ním možno študovali na Obchodnej akadémii v Hlohovci. Pracuje ako copywriter a marketingový špecialista, má svoj vlastný blog. Debutoval v roku 2017 psychotrilerom  Zvrátené mesto. Inšpiráciu na príbeh o unesenej žene získal počas svojich výletov v okolí Hlohovca. Objavil množstvo opustených miest, domov, pivníc a chát, v ktorých sa môže človek náhle ocitnúť a netuší, čo sa s ním stane. Zaujímavé a napínavé čítanie od začiatku do konca. Dej sa odohráva v Hlohovci a pozor! Slabšie povahy nech ho čítajú, len keď nie sú sami doma.

Z trochu iného súdka je ďalšia kniha. Hlohovčanka Andrea Čechvalová – Novosedlíková vo svojej štvrtej knihe pre čitateľov namixovala atraktívny spoločenský román s prvkami trileru a nazvala ho Prenasledovaná. Dej románu, ktorý sa venuje závažnému spoločenskému problému – stalkingu /prenasledovaniu/, tiež umiestnila do Hlohovca. Hlavná hrdinka žije na Závalí a vy sa pri čítaní knihy budete cítiť skoro ako na literárnych potulkách.  

Významný slovenský básnik, hlohovský rodák Ivan Štrpka, je autorom početných básnických zbierok, textov k dvanástim albumom Deža Ursinyho a dvoch prozaických diel. V decembri 2016 sa začal dialóg Ivana Štrpku s Jánom Štrasserom, autorom kníh rozhovorov s významnými osobnosťami slovenskej kultúry.  O živote, poézii, tvorbe, názoroch na svet. Výsledkom je zaujímavá kniha Jána Štrassera Žiť svoju báseň s podtitulom Rozhovory s Ivanom Štrpkom. Nie je to jednoduché čítanie ale odmenou vám budú odpovede na mnohé otázky, ktoré si možno kladiete, veľa nových znalostí a úvodná časť knihy, v ktorej Štrpka s láskou hovorí o Hlohovci a svojom vzťahu k nášmu mestu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here