„Maľovaný deň kvetov“ už má svojich výhercov!

0
1173

Pandémia ovplyvnila aj tento rok obľúbený Deň kvetov. Mesto Hlohovec, v spolupráci s Mestským kultúrnym centrom, sa preto rozhodlo zorganizovať výtvarnú súťaž, určenú pre Hlohovčanov všetkých vekových kategórií. Výtvarná súťaž s názvom „Maľovaný deň kvetov“ tento rok odštartovala svoj debut.  Prebiehala od 1. do 30. apríla a zapojilo sa do nej celkovo 383 autorov so svojimi prácami. Témou súťaže boli kvety a technika bola ľubovoľná.

Členka odbornej poroty, učiteľka Základnej umeleckej školy v Hlohovci Mgr. Slavomíra Valachová hovorí, že do súťaže boli zaslané výkresy s rozmanitou škálou techník. „Veľké zastúpenie mala akvarelová technika, taktiež boli použité aj kombinované techniky, vosková a akrylová technika, enkaustika, kresba, pastel, farbičky a iné. Skutočne boli použité  „všetky techniky“. Rozhodujúce bolo kritérium zvládnutia zvolenej techniky,“ vysvetľuje porotkyňa.

Výber výhercov bol náročný, pretože sa súťažilo v štyroch vekových kategóriách a ako sme už spomenuli, škála techník bola rôznorodá. „Organizácia súťaže sa mi veľmi páčila a myslím si, že takáto súťaž pre spríjemnenie májových dní by mohla byť v meste organizovaná pravidelne“, opäť hovorí členka odbornej poroty, Mgr. Valachová.

Do súťaže sa zapojili aj žiaci Základnej umeleckej školy v Hlohovci, ktorí svoje výkresy pripravovali svedomito a poctivo počas online dištančného vyučovania. Filip Moskal, ktorý navštevuje 4. ročník výtvarného odboru v ZUŠ, sa umiestnil na druhom mieste v kategórii stredoškolákov.

2. miesto, Filip Moskal, kategória: Stredoškoláci

„Do súťaže som poslal výkres, na ktorom som pracoval 5 hodín. Využil som kombinovanú techniku. Použil som tvrdý olejový pastel, vodové a akrylové farby, anilínové farby, atrament, tuš a farbičky.“ hovorí výherca. Filip dodal, že súťaž ho motivovala vytvoriť niečo nové a podľa jeho slov to bola pekná náhrada Dňa kvetov, ktorý má veľmi rád.

1. miesto, Tamara Blesáková, kategória: Deti prvého stupňa ZŠ

Spomedzi detí prvého stupňa ZŠ sa porote najviac páčila práca Tamarky Blesákovej, kategóriu detí druhého stupňa ZŠ vyhrala Lýdia Cepková a v kategórii stredoškolákov zvíťazila Sabina Sudínová.

1. miesto, Lýdia Cepková kategória: Deti druhého stupňa ZŠ
1. miesto, Sabína Sudínová, kategória: Stredoškoláci
1. miesto, kategória: Dospelí, zdroj HŽ

Víťazkou kategórie dospelých sa stala Katarína Vitteková, ktorá prednedávnom udelila facebookovej stránke nášho Hlohovského žurnálu v poradí tisíci „lajk“.  Všetkým výhercom súťaže srdečne gratulujeme!

2. miesto, kategória: Dospelí
3. miesto, kategória: Dospelí, zdroj: HŽ

A vás, milí priatelia, pozývame na prehliadku výstavy „Maľovaný deň kvetov“, ktorá je inštalovaná na celej pešej zóne M. R. Štefánika do 31. mája 2021.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here